Blog

Zo Z-BOXov ste si vyzdvihli už milión zásielok

13. 10. 2022, 8:42

Ďalší míľnik pokorený! A to vďaka vám, našim verným zákazníkom, ktorí ste prišli na chuť našim samoobslužným výdajným boxom. Počet zásielok, ktoré sme doručili do Z-BOXov, prekročil  číslo 1 000 000! Prvé Z-BOXy sme na Slovensku spustili začiatkom roka 2021 a dnes ich stojí viac ako 1300. Môžeme sa tak pochváliť, že disponujeme najhustejšou sieťou samoobslužných výdajných boxov v Slovenskej republike.

Z-BOXy sa ovládajú jednoducho cez mobilnú aplikáciu Packeta. Sú bezdotykové a ku svojej prevádzke potrebujú len minimum energie a aj tú získavajú ekologicky. Sú totiž napojené na solárne panely. Kľudne tak môžu stáť niekde na poli. Ide o unikátne zariadenie: nikto iný na Slovensku výdajné boxy na podobnom princípe nepoužíva.  

„Milión doručených zásielok cez Z-BOXy vnímame ako obrovský úspech, ktorý dokazuje, že naše Z-BOXy využíva čoraz viac zákazníkov. Naše boxy sa stali súčasťou každej väčšej dediny, sídliska či miest, kde sa pohybujú ľudia. Sú dostupné 24 hodín denne, 7 dní v týždni, takže je len na zákazníkovi, kedy sa rozhodne si svoju zásielku vyzdvihnúť.“
Matúš Baus
Z-BOX Project Manager

Z-BOXy dnes nájdete skoro v každej obci nad 1500 obyvateľov, ale aj vo veľkých mestách v lokalitách, kde je zvýšená frekvencia pohybu ľudí. Ďalšie využitie majú napríklad v developerských rezidenčných alebo komerčných priestoroch. Stoja pri nákupných centrách, na parkoviskách, autobusových zastávkach, na námestiach alebo pred firmou, v ktorej pracujete. Medzi konkrétnych partnerov, s ktorými Packeta na inštalácii Z-BOXov spolupracuje, patria napríklad aj najväčšie obchodné reťazce ako Coop Jednota, Billa, či Tesco a Lidl.

Ako Z-BOXY fungujú?

Nielenže môžu byť Z-BOXy postavené kdekoľvek, ale dokonca fungujú kedykoľvek. Zákazníci si zo Z-BOXu môžu svoju zásielku vyzdvihnúť hocikedy v priebehu dňa, kľudne aj o polnoci. Je totiž funkčný 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Na vyzdvihnutie zásielky máte 2 dni s možnosťou predĺženia o 1 deň.

Novinka!

Zásielky, ktoré vám do Z-BOXu doručíme v piatok, si po novom môžete vyzdvihnúť až do pondelka do 23:59:59 (a predĺžiť úložnú dobu ešte o jeden deň).

A ako na vyzdvihnutie zásielky zo Z-BOXu? Pozrite si návod vo videu.

Vedeli ste, že....?

  • Prvý Z-BOX na Slovensku sme spustili v januári 2021.
  • Toto leto sme postavili tisíci Z-BOX a pripadol na Bratislavu. Nájdete ho na Trnavskom mýte.
  • 11 hodín je priemerná doba vyzdvihnutia zásielky zákazníkmi od jej doručenia do boxu.
  • Jeden Z-BOX vydrží bez slnečného svitu až 7 dní.
  • Z-BOX za jeden deň spotrebuje menej energie ako jedna štandardná LED žiarovka za hodinu!
  • Solárne panely fungujú aj v zime. Z-BOXy sú energeticky tak úsporné, že im neprekáža ani nižšia miera slnečného žiarenia.

So Z-BOXmi máme ešte veľké plány. Už čoskoro spustíme pre našich zákazníkov aj možnosť posielania zásielok cez Z-BOXy. Sprístupníme tak možnosť podania zásielky aj obyvateľom z malých obcí, kde sa Z-BOXy už nachádzajú a tiež tam, kde ich plánujeme v budúcnosti inštalovať


Zdieľať:

Rubriky