Blog

Oslavujeme! Na Slovensku nájdete už 1 000 Z-BOXov

16. 8. 2022, 9:26

Dosiahli sme úžasný míľnik! Ako prvý na Slovensku sme presiahli hranicu 1 000 výdajných boxov. Packeta vybudovala najhustejšiu sieť samoobslužných výdajných boxov v Slovenskej republike už v júni tohto roku. Tisíci Z-BOX tak len potvrdil našu pozíciu lídra na trhu. Do konca roka ich plánujeme inštalovať celkom až 1 500.

Z-BOXy sú bezdotykové sebestačné výdajné miesta napájané solárnym panelom a ovládané cez mobilnú aplikáciu Packeta. Z-BOXy sa tešia mimoriadne veľkej obľube, len od začiatku roka sme ich postavili takmer 750.

„Červené Z-BOXy môžete využívať od Oravskej Polhory až po Ižu, alebo od Záhorskej vsi až po východný Stakčín. Stali sa neoddeliteľnou súčasťou každej väčšej dediny, sídliska či miest kde sa pohybujú ľudia. Naším cieľom je byť našim zákazníkom pri doručovaní zásielok na blízku. Našich 1 000 výdajných boxov a milióny vyzdvihnutých zásielok napovedajú, že sa nám tento cieľ darí napĺňať,“ konštatuje Alexander Jančo, výkonný riaditeľ Packeta na Slovensku.

Vedeli ste, že....?
  • Prvý Z-BOX na Slovensku sme inštalovali v marci 2020 v bratislavskom obchodnom centre Avion.
  • 1 000-ci Z-BOX na Slovensku pripadol opäť na Bratislavu. Nájdete ho na Trnavskom mýte.
  • Jeden Z-BOX vydrží bez slnečného svitu až 7 dní.
  • Z-BOX za jeden deň spotrebuje menej energie ako jedna štandardná LED žiarovka za hodinu!
  • Solárne panely fungujú aj v zime. Z-BOXy sú energeticky tak úsporné, že im neprekáža ani nižšia miera slnečného žiarenia.

Filozofia Packety je zaistiť zákazníkom prepravu tovaru z viac ako 32 000 e-shopov. Z-BOXy teda neslúžia na distribúciu tovaru iba od jedného obchodu. V praxi to znamená, že napríklad zákazníci si cez Packetu do Z-BOXu môžu poslať tovar v podstate z akéhokoľvek internetového obchodu v tejto krajine. Tento rok plánujeme pre zákazníkov spustiť ďalšiu zásadnú službu s veľkou pridanou hodnotou, a to je možnosť podania zásielok priamo prostredníctvom Z-BOXu. Sprístupníme tak možnosť podania zásielky aj z malých obcí, kde sa Z-BOXy už nachádzajú a tiež tam, kde ich plánujeme v budúcnosti inštalovať.

Z-BOXy môžu fungovať v podstate kdekoľvek. Na svoju prevádzku potrebujú iba slnečné miesto, pretože sú napájané solárnym panelom. Nájdete ich napríklad na parkoviskách, autobusových zastávkach či na námestiach. Medzi konkrétnych partnerov, s ktorými Packeta na inštalácii Z-BOXov spolupracuje, patria napríklad aj najväčšie obchodné reťazce Tesco a Lidl.

Pre zákazníkov fungujú Z-BOXy 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Akonáhle vodič doručí zásielku do Z-BOXu, obdrží zákazník informačný e-mail, SMS správu a notifikáciu do mobilnej aplikácie Packeta. V tejto chvíli už je možné si zásielku vyzdvihnúť. Na obsluhu stačí mať na smartfóne nainštalovanú aplikáciu Packeta a zapnutý bluetooth. Pri príchode k Z-BOXu sa aplikácia pomocou bluetooth sama automaticky spáruje a otvorí schránku s danou zásielkou. Za doručenie zásielky sa platí online – vrátane platby na dobierku. Manipulácia so zásielkami prebieha v rozmedzí niekoľkých sekúnd, a to ako pri procese umiestňovania jednotlivých zásielok do Z-BOXu zamestnancom Packety, tak aj počas výdaja zákazníkovi.


Zdieľať:

Rubriky