Blog

Zmeny v cenníku od 1.4.2022

30. 3. 2022, 11:44

Vážení klienti,


chceli by sme vás informovať, že došlo k úpravám v našom Cenníku doručovania, a preto vám prinášame stručný prehľad všetkých zmien a aktualizovanú verziu dokumentu, ktorý nadobudne platnosť od 1.4.2022.

Stručný prehľad zmien:

Slovensko

  • Ako sme vás už informovali, u služieb SK Packeta Home HD a pri doručení na Z-POINTy/Z-BOXy Packety sa mení spôsob výpočtu palivového príplatku, zmeny boli zapracované aj do cenníka.
  • Menia sa podmienky doplnkovej služby Overenie veku 18+ (pôvodne služba 18+). Službu bude možné využiť len pri doručení na Z-POINTy v SK, CZ, HU a RO a bude spoplatnená sumou 1 EUR za zásielku. Kompletné informácie k novinkám v rámci služby Overovanie veku 18+ vám poskytneme v samostatnom článku na našom blogu.

Nemecko

  • U prepravcu DE Doručenie na adresu HD (BDS) dochádza k úprave cien prepravy ako aj služieb.
  • Do cenníka sa dopĺňajú ceny prepravcu DE Hermes HD, ktorého bolo možné doteraz využívať len v rámci služby DE doručenie na adresu HD (BDS). Po novom si môžete Hermes vybrať pre doručenie na adresu napriamo.
  • Pre dopravu do Nemecka budete môcť využívať aj nového prepravcu DE GLS HD. Prepravca uplatňuje prepočet na volumetrickú váhu vzorcom v cm: (šírka x dĺžka x výška)/6000 = volumetrická hmotnosť, umožňuje odosielanie zásielok s hmotnosťou až do 15 kg.

Izrael, Turecko, USA

  • U prepravcu FedEx v Izraeli, Turecku a USA sa zvyšuje letecký príplatok.

Maďarsko

  • V aktualizovanom cenníku nájdete aj ceny maďarských prepravných partnerov HU DPD HD a HU Fáma Futár HD, ktorých služby boli doteraz poskytované len v rámci služby HU Doručenie na adresu HD, odteraz si ich môžete vybrať pre doručenie na adresu aj napriamo.

Zdieľať:

Rubriky