Blog

Zásielky do zahraničia: pozor na výnimky v preprave

29. 6. 2023, 10:19

Posielate s nami zásielky do zahraničia? Tak tieto informácie budú pre vás určite užitočné. V poslednom období sme zaznamenali zvýšený počet prípadov, kedy na hraniciach (najmä s Nemeckom) došlo k colným kontrolám prepravovaných zásielok a zadržaniu tovaru. Preto opätovne upozorňujeme, aby ste boli obozretní pri výbere produktov, ktoré cez našu spoločnosť posielate a informovali sa o možnostiach, zákazoch a obmedzeniach tovarov do príslušnej krajiny.

Produkty, na ktoré sa vzťahujú veľmi prísne právne predpisy ako napríklad zbrane, cigarety, alkohol, produkty z konope, lieky atď., môžu byť zadržané colnou správou bez udania dôvodu. 

V takýchto prípadoch spoločnosť Packeta nenesie zodpovednosť za vzniknutú škodu spôsobenú zadržaním zásielky colnou správou, pretože takéto výrobky sú podľa našich Všeobecných obchodných podmienok vylúčené z prepravy. (čl. 4.2.). 

Ak je niektorý z uvedených tovarov vo vašom portfóliu, žiadame vás, aby ste ho neposielali do zahraničia, pokiaľ to legislatíva danej krajiny nepovoľuje.

Zároveň odporúčame, aby ste si dôkladne preverili európsku legislatívu a lokálne právne predpisy jednotlivých krajín, kam svoj tovar posielate.

Služba overenie veku 18+

Ak cez Packetu doručujete tovar, ktorého predaj je obmedzený vekovou hranicou 18+, môžete využívať našu službu overenie veku plnoletosti príjemcu.

Služba je dostupná pre zásielky doručované na výdajné miesta v týchto krajinách:
  • Slovensko
  • Česká republika
  • Maďarsko
  • Rumunsko

Upozorňujeme, že...

do ostatných krajín službu overenie veku Packeta neposkytuje a bez tejto služby nie je možné tovar obmedzený vekom (alkohol, tabakové výrobky, vodné fajky či pyrotechnika) distribuovať do zahraničia.

Zodpovednosť za odoslaný tovar nesie e-shop

Za neoverenie veku kupujúceho (príjemcu) zodpovedá odosielateľ (e-shop) a vystavuje sa riziku spáchania právneho priestupku alebo trestného činu.

Viac o službe overenie plnoletosti príjemcu...


Zdieľať:

Rubriky