Blog

Potešili sme 250 rodín v núdzi zásielkami so školskými potrebami

19. 10. 2022, 11:30

Packeta opäť pomáhala.  Až 250 jednorodičovským rodinám sme doručili zásielky s prekvapením. Deti osamelých rodičov si v nich našli nevyhnutné školské pomôcky ako aj poukážky na nákup prezuviek.  

Výdavky rodičov spojené so začiatkom školského roka a nástupom detí do škôl, každým rokom narastajú. Základná školská výbava pre prváčikov vyjde rodičov až na 150 EUR. Pre rodiny len s jedným rodičom je to obrovský výdavok, ktorý im značne ukrojí z  prostriedkov už aj tak skromného rozpočtu. Tieto rodiny častokrát nemajú peniaze ani na zakúpenie základných potravín, drogérie alebo nevyhnutného oblečenia a potrieb pre deti.

Zuzka je prváčka.  Žije iba s mamou a starším bratom, štvrtákom. Mama pracuje v sklade, kde zarobí 800 EUR. Nákup školských potrieb pre prváčika  a štvrtáka stojí takmer 250 EUR. Školskú tašku pre Zuzku kúpila z druhej ruky, ale na ďalšie potrebné veci jej peniaze nezostali.

Nezisková organizácia Jeden rodič pomáha práve rodinám, kde pri výchove detí je prítomný iba jeden rodič. Prostredníctvom reálnej pomoci sa im snaží uľahčiť životnú situáciu a zlepšiť ich kvalitu života. Vďaka partnerstvu s Packetou môžu pravidelne a hlavne adresne posielať, či už humanitárnu alebo potravinovú pomoc, vždy keď to situácia vyžaduje.

Ako logistický partner organizácie Jeden rodič, prepravila Packeta zadarmo zásielky so školskými pomôckami určenými pre 250 detí osamelých rodičov.

Slová mamičiek hovoria za všetko:

Dnes nám prišlo veľké prekvapenie, až slzy som mala v očiach. Ďakujeme moc krát, ste skvelí, že nám takto pomáhate. 

„Aj my sme dostali balíček, veľmi potešil darček hlavne deti, veľmi nám to pomohlo. Ďakujeme veľmi pekne.“ 

Komu bola pomoc určená

Zásielky so školskými pomôckami smerovali do rúk osamelým rodičom registrovaným v organizácii JEDEN RODIČ, ktorí ale zároveň kompletne vyplnili  Žiadosť o pomoc a sú zaradení v Komplexnom systematickom programe pomoci  pre jednorodičovské domácnosti.


Zdieľať:

Rubriky