Blog

Ako poslať balík do zahraničia

7. 12. 2023, 13:11

Pošlite zásielku do zahraničia cez mobilnú aplikáciu

Potrebujete poslať balík do zahraničia? S Packetou môžete jednoducho a rýchlo posielať balíky do Česka, do Maďarska aj Rumunska. Práve v týchto krajinách sú naše služby k dispozícii, stačí niekoľko kliknutí prostredníctvom našej mobilnej aplikácie Packeta. V tomto článku vám poradíme, ako na to!

Slovensko

Česko

Maďarsko

Rumunsko

Posielanie s Packetou je jednoduché – stačí si stiahnuť našu appku a začať posielať. Zásielku vytvoríte priamo v mobile, nech už sa nachádzate kdekoľvek.

1. Vytvorte zásielku v aplikácií Packeta

Na hlavnej stránke aplikácie kliknite na položku „Odoslať zásielku.

V naledujúcom kroku, v sekcií „Parametre„, si vyberte cieľovú krajinu (Slovensko, Česká republika, Maďarsko alebo Rumunsko). Zároveň zvoľte veľkosť balíky – na výber máte štandardnú alebo nadrozmernú zásielku.

V nasledujúcom kroku (sekcia „Komu“) vyplňte údaje príjemcu:

  • Meno a priezvisko
  • Telefónne číslo
  • E-mail

V kroku „Kam“ si vyberiete spôsob doručenia vašej zásielky. Zásielku môžete poslať na jedno z našich výdajných miest a Z-BOXov, alebo kuriérom priamo na adresu. Stačí si vybrať pobočku alebo napísať konkrétnu adresu príjemcu.

Radi by ste posielali balík na dobierku, alebo zásielku poistili? V časti „Služby“ si môžete vybrať dobierku alebo poistenie balíka (Hodnota zásielky), prípadne zadať promo kód. Celý cenník doplnkových služieb nájdete TU.

2. Zaplaťte a odneste balík na výdajné (podacie) miesto

V poslednom kroku „Súhrn zásielky“ skontrolujte údaje o príjemcovi a spôsobe doručenia. Zobrazí sa aj finálna cena, stačí už len vybrať spôsob platby (platobná karta alebo či Google Pay alebo Apple Pay) a zásielku uhradiť.

A. Odniesť balík na výdajné (podacie) miesto

Po vytvorení zásielky v appke kliknete na tlačidlo „Podať zásielku“ a vyberiete si možnosť „Na výdajné miesto„. Následne ju zaneste na ktorékoľvek výdajné (podacie) miesto Packety (ich prehľad nájdete tu). Na balík nemusíte lepiť adresný štítok ani vypĺňať podací lístok. O všetko sa postaráme my a obsluha prevádzky. Tej nahláste heslo (6-miesty kód) vygenerované aplikáciou. 

B. Balík poslať cez Z-BOX

Chcete poslať balík cez Z-BOX? Potom je potrebné naň napísať 6-miestne podacie heslo vygenerované mobilnou aplikáciou. V nej tiež kliknete na tlačidlo „Podať zásielku“ a vyberte možnosť „Do Z-BOXu„. 

Pred odoslaním balíka ho nezabudnite správne zabaliť a zabezpečenie vhodný obalový materiál tak, aby zásielka dorazila príjemcovi v bez poškodenia.

Tak už žiadne podacie lístky alebo adresné štítky. Preto neváhajte a pošlite balík do zahraničia cez Packetu už dnes!

Vaša Packeta 📦

Nezabudnite si prečítať...


Zdieľať:

Rubriky