Blog

Depo Nové Zámky je pozastavené – zasiahol ho požiar

20. 3. 2023, 15:47

V Nových Zámkoch vypukol včera, 19. marca, v nočných hodinách masívny požiar. Zasiahol aj naše depo na Považskej ulici, cez ktoré doručujeme zásielky priamo na adresu.

Našťastie sa vo večerných nedeľných hodinách na depe nenachádzal žiaden zo zamestnancov Packety. V našom internom systéme evidujeme, že sa na depe nachádzalo len 29 zásielok. Pred požiarom bola väčšina zásielok vyzdvihnutá pravidelnou linkou a distribuovaná na ostatné depá v rámci Slovenska. Zásielky, ktoré sme mali doručovať dnes, mali na depo prísť až v ranných hodinách. 

Vzhľadom na vzniknutú situáciu bol ranný príjem zásielok presmerovaný na depo v Nitre, kam bola presunutá aj celá prevádzka z Nových Zámkov. Zamestnanci aj kuriéri tak pokračujú vo svojej práci tam. Daný incident neobmedzí doručovanie zásielok a budú dodané v štandardnom termíne.

Náš zákaznícky servis už upovedomuje odosielateľov 29 zásielok poškodených požiarom, ktorí budú následne kontaktovať príjemcov ohľadom kompenzácie vzniknutých škôd.

Predbežnú škodu nateraz odhadujeme na niekoľko desiatok tisíc eur. Presnú sumu sme ešte nestihli vyčísliť, ale okrem budovy, v ktorej naše depo sídlilo, požiar zasiahol aj celkové vybavenie depa – skenery, počítače, tablety, kamerové vybavenie, váhy, zhorela aj jedna dodávka.

Médiá informovali, že v areáli, v ktorom sa nachádza aj naše depo, bolo v nedeľu natáčanie hudobného videklipu. „O ňom sme však neboli oboznámení, keďže šlo o vonkajšie priestory, ktoré nie sú predmetom nášho prenájmu.“ hovorí Michal Magát, vedúci logistiky Packeta. Súvis medzi prepuknutím požiaru a touto produkciou, nie je doposiaľ známy. Všetky okolnosti vzniku požiaru sú v štádiu vyšetrovania a zodpovie ich polícia.


Zdieľať:

Rubriky