Blog

Vianočná sezóna 2023

25. 10. 2023, 14:54

Aj tento rok máme pre vás nádielku informácií týkajúcich sa prevádzky našej Packety-rakety 🚀 v predvianočných mesiacoch. Radi by ste vedeli posledný možný termín na podanie zásielok s možnosťou doručenia do do Štedrého dňa? Chceli by ste zistiť, ktorí európski dopravcovia zavádzajú sezónne príplatky? To všetko a omnoho viac sa dočítate v tomto článku. Nižšie sme pre vás spísali všetky potrebné informácie k Vianočnej sezóne a budeme ich pre vás pravidelne aktualizovať.

Doručenie balíkov do Štedrého dňa

Doručenie v rámci Slovenska

Čo treba spraviť preto, aby sme vašim zákazníkom doručili ich zásielky pod stromček včas? V prvom rade nám ich odovzdať s dostatočným predstihom. Preto je potrebné mať na pamäti tieto dva dôležité dátumy:

18. 12. 2023

  • pre podanie na výdajnom mieste

19. 12. 2023

  • pre podanie na depe
  • alebo prostredníctvom zvozov

Veľmi dobre vieme, že veľa zákazníkov nakupuje darčeky na poslednú chvíľu. Ak sa však stane, že zásielky budú podané po odporúčaných termínoch, nastáva veľké riziko, že nebude doručená do Štedrého dňa. Spravíme však všetko, čo bude v našich silách, aby boli všetky zásielky doručené podľa plánov.

Podávate zásielky na našich podacích miestach? Nezabudnite pravidelne na našom webe alebo v e-shopovom widgete kontrolovať ich vianočné otváracie hodiny a dovolenkové dni počas sviatkov.

Packeta Domov - doručenie kuriérom priamo na adresu

A čo termíny doručenia v rámci našich entít pre naše vlastné služby Packeta Domov? Nižšie nájdete ich prehľad. Utorok 19. 12. 2023 je posledný deň s možnosťou doručenia kuriérom priamo na adresu v rámci Slovenska.

Ako to bude so zásielkami do zahraničia?

Aj našim zahraničným prepravným partnerom záleží na tom, aby stihli všetky darčeky doručiť do Vianoc. Preto nám poslali odporúčané termíny pre podanie zásielok.

🎄Aký je posledný deň pre odovzdanie zásielky, aby sa zabezpečilo jej doručenie do Vianoc?

Uvedené termíny platia pre podanie zásielok do našej siete, teda na výdajnom mieste alebo na depeUpozorňujeme, že doručenie zásielok do Vianoc nemôžeme z našej strany 100% garantovať, ale pri dodržaní vyššie uvedených termínov spravíme maximum pre to, aby boli vaše zásielky doručené zákazníkom v zahraničí včas. 

Výdajné a podacie miesta Packety

Výdaj zásielok: Pokiaľ posielate zásielku na výdajné miesto, odporúčame dôkladne skontrolovať jeho dostupnosť, a hlavne otváraciu dobu v decembri. Tieto informácie sú uvedené a pravidelne aktualizované v našom widgete.

Podanie zásielok: Podávate zásielky na našich podacích miestach? Nezabudnite pravidelne kontrolovať ich otváraciu dobu a dovolenku počas sviatkov na našich webových stránkach alebo v aplikácii.

Sezónne príplatky

Usilovne sa pripravujeme na príchod vianočnej sezóny. Aby sme predvianočný nápor ľavou zadnou zvládli, zavedením sezónnych príplatkov pristupujeme k opatreniam smerujúcim k bezproblémovému chodu doručenia zásielok. Tie zavádza aj mnoho našich prepravných partnerov v zahraničí. Príplatky sme premietneme do nášho Cenníka doručovania len u tých dopravcov, ktorí si ich počas sezóny uplatnia a s platnosťou od nižšie uvedených dátumov:

Vyššie môžete vidieť názov prepravcu, jeho ID v rámci nášho systému, termín, v ktorom si príplatok daný prepravca uplatní, a výšku príplatku.

Skrátená úložná doba výdajú zásielok

Na sezónu sme pripravení. Naša široká sieť výdajných miest a samoobslužných Z-BOXov na Slovensku pojme naozaj veľké množstvo zásielok. Skrátenie úložnej doby nám pomáha udržať kapacitu siete pružnejšiu a dostupnejšiu pre všetky Vianočné darčeky, ktoré si zákazníci objednávajú z e-shopov, alebo posielajú medzi sebou.

Výdajné miesto: 5 + 2

Na vyzdvihnutie zásielky na výdajnom mieste máte od 1. novembra 5 dní, počas ktorých je prevádzka otvorená. Predĺženie bude možné maximálne o ďalšie 2 dni na celkových 7 dní (cez aplikáciu potom len o deň, a to maximálne 2-krát).

Z-BOX: 2 + 1

Úložná doba v Z-BOXoch sa nemení. Na vyzdvihnutie zásielky zo Z-BOXu máte 2 kalendárne dni. Predĺženie je možné maximálne o 1 deň na a to na celkové 3 kalendárne dni.

Od kedy do kedy?

Skrátená úložná doba zásielok na výdajných miestach platí pre zásielky podané od 1. 11. do 21. 12. 2023. Po uplynutí úložnej doby budú zásielky putovať späť k odosielateľom. Platí to pre všetky naše výdajné miesta ako na Slovensku, tak aj v Čechách, Maďarsku a Rumunsku.

Prevádzka zákazníckej linky počas sezóny

V decembri bude náš zákaznícky servis k dispozícií aj počas soboty a to vždy od 9:00 do 17:00. Naše telefonické linky budú dostupné v týchto termínoch:

  • 2. 12. 2023
  • 9. 12. 2023
  • 16. 12. 2023

Mimo uvedený čas, či počas nedele vám s najčastejšími otázkami pomôže náš Voicebot Peter alebo chatbot na našom webe.

Nezabudnite si prečítať aj...


Zdieľať:

Rubriky