Blog

Skrátenie úložnej doby zásielok počas sezóny

20. 10. 2023, 10:51

Ťuk ťuk. To už klopú na dvere Vianoce. Aby naše výdajné miesta zvládli prijať rastúci objem zásielok a ostalo im miesto pre darčeky od všetkých „Ježiškov“, skracujeme v sezóne úložnú dobu zásielok na výdajných miestach. Od 1. novembra tak budete mať na vyzdvihnutie balíka z výdajného miesta 5 dní. 

Výdajné miesto: 5 + 2 dni

Na vyzdvihnutie zásielky máte od 1. novembra 5 dní, počas ktorých je výdajné miesto otvorené. Predĺženie bude možné maximálne o ďalšie takéto 2 dni na celkových 7 dní (cez aplikáciu potom len o deň, a to maximálne 2x).

Z-BOX: 2 + 1 deň

Úložná doba v Z-BOXoch sa nemení. Na vyzdvihnutie zásielky máte 2 kalendárne dni. Predĺženie je možné maximálne o 1 deň na celkové 3 kalendárne dni.

Od kedy do kedy?

Skrátená úložná doba zásielok platí pre zásielky podané od 1. 11. do 21. 12. 2023. Po uplynutí úložnej doby budú zásielky putovať späť k odosielateľovi.

! Skrátená úložná doba platí pre všetky naše výdajné miesta takisto v Čechách, v Maďarsku a Rumunsku.

Ako predĺžiť úložnú dobu zásielky?

Nestíhate zásielku vyzdvihnúť počas úložnej doby (kamenné výdajné miesta 5 dní, Z-BOXy 2 dni) a potrebujete úložnú dobu predĺžiť? Máte niekoľko možností, ako to spraviť:

PCKT_zbox_400x500
packetabot_predlzit_zasielku
Zásielku vie predĺžiť aj náš chatbot. Stačí kliknúť na webe vpravo dole na červený symbol a požiadať Packetabota o predĺženie.

Prečo skracujeme úložnú dobu v sezóne?

Našim cieľom je maximalizovať kapacitu siete výdajných miest v najvyťaženejšom období roka. Vďaka kratšej úložnej dobe sú zásielky vyzdvihované rýchlejšie, a tak majú výdajné miesta a Z-BOXy opäť kapacitu na príjem ďalších zásielok. Zaistíme tak dostatok miesta pre darčeky od všetkých Ježiškov.

Čo sa stane so zásielkami doručenými na pobočku zatvorenú medzi sviatkami

Zásielky doručené na výdajné miesta, ktoré budú mať v termíne 23. 12. 2023 –⁠ 1. 1. 2024 dovolenku, nebudú z týchto zatvorených prevádzok zvezené na depo, ale budú tam čakať na vyzdvihnutie po Novom roku. V prípade, že zásielka nebude po Novom roku vyzdvihnutá príjemcom, bude vrátená späť odosielateľovi.

Neuniklo vám?


Zdieľať:

Rubriky