Blog

Sme nová jednotka na trhu s výdajnými boxami.

8. 6. 2022, 9:11

Prekonali sme ďalší míľnik: na Slovensku má najväčší počet výdajných boxov Packeta. V súčasnosti máme v prevádzke 730 výdajných boxov a v tomto segmente sa stávame lídrom na trhu. Ich počet plánujeme do konca tohto roku ďalej výrazne navýšiť.

S budovaním výdajných boxov a otváraním výdajných miest po celom Slovensku nekončíme. Máme v úmysle byť v dohľadnej dobe najrozšírenejšou a najvyhľadávanejšou doručovateľskou službou na Slovensku,“ konštatuje Alexander Jančo, výkonný riaditeľ Packeta na Slovenku.

 

Rastieme spolu s trhom

Packeta má na Slovensku aktuálne takmer 2 000  miest na výdaj zásielky po celom Slovensku. Z toho viac ako 1 300 tvoria partnerské výdajné miesta. Zvyšok sú výdajné boxy. „Predpokladáme, že obľuba výdajných boxov bude aj ďalšie roky rásť. Do popredia sa dostávajú najmä Z-Boxy pre svoju ekologickosť, moderný bezdotykový výdaj zásielok, ako aj to, že podobne ako ostatné výdajné boxy sú dostupné slovenským zákazníkom nonstop 24/7,“ konštatuje Alexander Jančo. Podľa jeho slov stále existuje priestor a dopyt po ďalších. Ten je podporený rastom e-commerce trhu na Slovensku.

Prednosťou Z-BOXov je to, že fungujú nonstop, sú bezkontaktné, ovládajú sa jednoducho pomocou mobilnej aplikácie a umožňujú rýchly výdaj zásielok. Z-BOXy patria k najekologickejším spôsobom doručenia zásielok, pretože sú napájané pomocou solárnych panelov. Doručovanie na tieto kumulované miesta je navyše oproti klasickému doručeniu na adresu až 8 krát efektívnejšie, nakoľko umožňuje kuriérom doručiť omnoho viac balíkov, než by tomu bolo pri klasickom doručovaní pred dvere. Okrem Slovenskej republiky inštaluje skupina Packeta Z-BOXy v Čechách, na Slovensku ako aj v Maďarsku. Inovačná technológia umožňuje totiž inštaláciu Z-BOXov takmer kdekoľvek. Či už sú to nákupné centrá, nové developerské projekty, parkoviská, čerpacie stanice, autobusové zástavky, vysoké školy či v blízkosti predajní Tesco alebo Lidl. Cena za doručenie do Z-BOXu patrí k najlacnejším na trhu. V tomto roku plánuje Packeta spustiť aj možnosť podávania zásielok pomocou Z-BOXov.


Zdieľať:

Rubriky