Blog

Packeta počas Vianoc opäť lámala slovenské rekordy. Za 24 hodín spracovala 390-tisíc zásielok, najaktívnejší kuriér ich doručil 302 za jediný deň

23. 1. 2024, 9:16

Packeta potvrdila svoju pozíciu najobľúbenejšej doručovacej služby na Slovensku aj počas poslednej vianočnej sezóny. V najvyťaženejší deň roka, ktorý pripadol na 18. decembra, za 24 hodín spracovala 390-tisíc zásielok. Vlastný rekord z roku 2022 tak Packeta aj vďaka svojim zákazníkom prekonala naozaj výrazne, o takmer 40 %.

Na základe dôkladnej analýzy všetkých dát sme už počas roka vedeli, že sa nám vlaňajší rekord 280-tisíc spracovaných zásielok za jediný deň podarí prekonať. Výsledné číslo a najmä medziročný nárast sú však naozaj niečo, na čo môžeme byť hrdí.Takýto objem sme počas vrcholiacich predvianočných nákupov mohli spracovať len vďaka vysokému nasadeniu všetkých našich kuriérov a skladníkov. Moja vďaka preto patrí nielen našim kolegom, ale aj všetkým zákazníkom a partnerským e-shopom, ktoré nám prejavili dôveru.
Ivan Zizič
Head of Sales v Packeta Slovakia

Nový rekord v počte 390-tisíc spracovaných zásielok za jediný deň Packeta stanovila v pondelok 18. decembra 2023. Údaj len potvrdzuje, že Slováci si nákup darčekov nechali na posledný víkend pred Štedrým dňom, keď v e-shopoch potvrdili väčšinu svojich objednávok. Obchodníci potom tovar expedovali a odovzdali kuriérom Packety práve na začiatku ďalšieho pracovného týždňa. Predchádzajúci rekord bol z 19. decembra 2022, predstavoval 280-tisíc spracovaných zásielok za jediný deň.

V nasadení počas celej predvianočnej sezóny

November a december predstavujú pre kuriérske spoločnosti absolútny vrchol v objeme prepravených zásielok. Ich počty sú oproti zvyšku roka často aj trojnásobné, pričom prvú špičku Packeta pravidelne pozoruje už okolo nákupného sviatku Black Friday.

Medzi 20. novembrom a 22. decembrom 2023 sme spracovali viac než 7 miliónov zásielok. Pripomínam, že zďaleka nešlo len o zásielky v rámci Slovenska. Vozíme aj zásielky z Českej republiky a ďalších krajín, ktoré v určitom bode preberieme od lokálnych prepravcov. Kuriéri Packety ich potom doručia priamo k zákazníkom domov alebo do niektorého z 3 000 výdajných miest a Z-BOXov.
Ivan Zizič
Head of Sales v Packeta Slovakia

Dáta z posledných Vianoc pritom dokazujú, že obľúbenosť Z-BOXov neustále rastie. Za uplynulý rok do nich Packeta doručila až o 150 % viac zásielok než vlani.

Na tento fakt neustále reagujeme, a preto sme za posledných 12 mesiacov postavili nové alebo rozšírili kapacitu pri 245 našich Z-BOXoch naprieč celým Slovenskom. Zaujímavosťou je, že až 72 % zákazníkov si z nich svoju zásielku vyberie za menej než 24 hodín od momentu, keď ich notifikácia v mobilnej appke upozorní na doručenie zásielky. Pri výdajných miestach je to taktiež viac než polovica. Oba typy lokalít navyše čoraz častejšie používajú aj na posielanie zásielok svojim blízkym alebo na vracanie zásielok do e-shopov.
Ivan Zizič
Head of Sales v Packeta Slovakia

Packeta dokáže neustále monitorovať aktuálnu vyťaženosť každého zo svojich bodov na vyzdvihnutie zásielky. Vďaka tomu dokázala vyhlásiť víťaza v pomyselnej súťaži o najčastejšie využívaný Z-BOX a výdajné miesto na Slovensku. Ukázalo sa, že najviac zásielok si ľudia v decembri objednávali do Z-BOXu na Námestí hraničiarov v bratislavskej Petržalke. Najvyťaženejším výdajným miestom bola trafika v Bánovciach nad Bebravou.

Rekordéri sa počas Vianoc našli aj medzi kuriérmi na dodávkach s logom Packety. Najvýkonnejší z nich rozviezol 11. decembra v rámci Banskej Bystrice neuveriteľných 302 zásielok za jediný deň. Počas celého mesiaca pritom stanovil aj ďalšie tri denné maximá naprieč celým Slovenskom.

Prečítajte si tiež...


Zdieľať:

Rubriky