Blog

Nové depo vo Zvolene: Logistika a udržateľnosť na jednom mieste

26. 9. 2023, 7:09

Modernizujeme, zväčšujeme, skvalitňujeme, inovujeme a prichádzame s ekologickejšími riešeniami. Naša sieť 50 dep po celej Európe sa neustále optimalizuje. Vylaďujeme ich rozmiestnenie tak, aby sme zabezpečili špičkový servis a zrýchlili expedíciu zásielok. Okrem toho dbáme aj na environmentálny prístup a hľadáme spôsoby, ako minimalizovať vplyv logistiky na životné prostredie. Preto sme s ohľadom na udržateľnosť vybrali aj budovu, v ktorej od teraz sídli naše nové depo vo Zvolene!

Nové depo vo Zvolene má rozlohu 2 428 m² a nachádza sa v novo vybudovanom VGP Parku Zvolen na Obchodnej ulici. Hlavným cieľom nového depa je zvýšiť efektivitu zvozov, zabezpečiť špičkové služby a maximálnu rýchlosť prepravy v regióne stredného Slovenska.

Zatvára sa:

Adresa: Lieskovská cesta 24, 960 02 Lieskovec

Otváracia doba: Po-Pi: 08:00-13:00 / 15:00-18:00 

Zatvára sa:

Adresa: Dobronivská cesta 8, 960 01 Zvolen-Pod Dráhy

Otváracia doba: Po-Pi: 06:00-09:00 / 14:30-19:30

Novo otvorené:

Adresa: Severná 10377/3, 96001 Zvolen

Otváracia doba: Po-Pi: 08:00-18:00

Náš záväzok k udržateľnosti

Opäť sme sa riadili heslom: „Aj keď sme červení, myslime zeleno„. Rozhodli sme sa presťahovať do skladových priestorov, kde logistika a udržateľnosť pôjdu ruka v ruke. Naše nové depo teda nie je iba miestom pre logistiku, ale aj príkladom toho, ako môžeme konať v súlade s prírodou a zároveň zabezpečiť efektívne a kvalitné služby.

A aké udržateľné riešenia sú v ňom implementované?

1. Zelená strecha a zadná fasáda - nasadené rastlinky

Depo v Zvolene vás privíta nádhernou zelenou strechou, na ktorej bude nasadené množstvo rozmanitých rastlín. Zároveň zadná fasáda haly bude celá obrastená brečtanom. Okrem estetickej hodnoty tieto rastlinky pomáhajú izolovať budovu, znižovať teplotu vo vnútri a zlepšovať celkovú kvalitu vzduchu v okolí.

2. BREEAM Excellent (druhé najlepšie hodnotenie)

Naše nové depo získalo hodnotenie BREEAM Excellent a to hneď druhý najvyšší stupeň udržateľnosti pre budovy. Toto hodnotenie je dôkazom, že inovatívne nápady a ekologické riešenia pomáhajú rozvíjať aj oblasť obchodu aj logistiky.

3. Šetrenie vody, dažďové jazierko a ohrievanie vody solárnymi panelmi

Vo vonkajších priestoroch sa bude nachádzať dažďové jazierko, ktoré bude slúži ako zberné miesto pre dažďovú vodu. Snažíme minimalizovať vplyv našej prevádzky na miestne vodné toky a využívať alternatívne zdroje. Náš záväzok k udržateľnosti zahŕňa aj šetrenie vody a využívanie solárnych panelov na jej ohrievanie.

4. Hmyzie hotely

Na podporu biodiverzity budú v okolí depa postavené aj hmyzie hotely. Budú poskytnúť miesto pre hmyz, ktoré je kľúčový pre ekosystémy.

Z nového zelenšieho depa máme veľkú radosť a veríme, že nám pomôže nielen naďalej zabezpečovať prvotriedne prepravné služby, ale aj inšpiruje k ekologickejším riešeniach v sektore logistiky.

Vaša Packeta 🍃

Prečítajte si tiež...


Zdieľať:

Rubriky