Blog

Packeta zvyšuje hmotnostný limit pre zásielky doručované do Z–BOXov a na výdajné miesta až na 15 kg

5. 9. 2023, 12:04

Zákazníci môžu takéto zásielky posielať svojim blízkym v SR do konca roka za nezmenenú cenu od 5,40 eur

Spoločnosť Packeta, slovenský líder medzi doručovacími službami, umožní zákazníkom objednávať si z e-shopov do ktoréhokoľvek z 3 000 výdajných miest a Z-BOXov oveľa ťažšie zásielky než doteraz. Od septembra sem doručuje aj zásielky s váhou až 15 kg, čo zákazníkom pred Vianocami otvára priestor na objednávanie oveľa širšej palety tovarov. Packeta od septembra zvyšuje aj váhový limit pre zásielky doručované medzi ľuďmi prostredníctvom výdajných miest. Zásielky s rovnakým limitom, odteraz až do 15 kg, pritom bude v rámci SR do konca roka doručovať za najnižšiu cenu na trhu od 5,40 eur. Ide o cenovo dostupný spôsob, ako posielať podobne ťažké zásielky napríklad blízkym alebo rodine. Na ich odoslanie cez ktorékoľvek výdajné miesto stále stačí len mobilný telefón s nainštalovanou aplikáciou Packeta, ktorý nahradí tlačenie štítkov a otravné vypisovanie podacích lístkov.

„Ukazuje sa, že doručovanie zásielok na výdajné miesta a do Z-BOXov je novým trendom, ktorý si ako alternatívu k posielaniu priamo domov volí čoraz viac našich zákazníkov. Takéto zásielky si zákazníci Packety môžu vybrať, kedykoľvek im to vyhovuje, napríklad počas cesty z práce a nemusia tak čakať na kuriéra. Je preto len logické, že pre výdajné miesta a Z-BOXy teraz zvyšujeme hmotnostný limit zásielok. Ľuďom tak chceme umožniť objednávať si sem ešte viac tovarov. Do Z-BOXov a na výdajné miesta teraz budeme doručovať aj tie s hmotnosťou až do 15 kg. Samozrejme, vyšší limit odteraz platí aj pre doručovanie na domáce adresy,“
Alexander Jančo
Managing Director Packeta Slovakia

Nový vyšší limit umožňuje z e-shopov na výdajné miesta a do Z-BOXov objednávať oveľa širšiu paletu produktov než doteraz. Môže ísť napríklad o väčšiu elektroniku alebo menšie domáce spotrebiče, prípadne veľké balenia pracích práškov a krmív pre domáce zvieratá.

Packeta vďaka zmene ponúka e-shopom od septembra 2023 možnosť na výdajné miesta a do Z-BOXov posielať svojim zákazníkom tri kategórie zásielok – do 5 kg, do 10 kg a novú kategóriu do 15 kg. Všetky typy zásielok je cez Packetu možné zasielať okrem Slovenska aj do Českej republiky, Maďarska a Rumunska, vďaka čomu obchodníci získajú príležitosť rásť a osloviť nových zákazníkov zo zahraničia. Ak majú e-shopy záujem zákazníkom posielať aj takéto  ťažšie zásielky, stačí si pre doručovanie na výdajné miesta a do boxov aktivovať novú, tretiu kategóriu s vyšším limitom do 15 kg. Rovnako si vyššiu kategóriu do 15 kg môžu aktivovať aj pri doručovaní na adresu.

Ťažšie zásielky až do 15 kg aj pre posielanie medzi ľuďmi cez výdajné miesta a mobilnú aplikáciu Packeta

Packeta od septembra na 15 kg zvyšuje aj hmotnostný limit pre zásielky posielané medzi ľuďmi cez výdajné miesta. Naďalej pritom stačí potrebné údaje o odosielateľovi a adresátovi vyplniť priamo v aplikácii Packeta a balíček odniesť na ľubovoľné  výdajné miesto. Lepenie štítkov a vypisovanie podacích lístkov nie je potrebné.

„Naši zákazníci si možnosť posielania zásielok medzi ľuďmi cez našu mobilnú aplikáciu Packeta mimoriadne obľúbili. Rozhodli sme sa preto aj tu zvýšiť hmotnostný limit z 10 kg na 15 kg a umožniť im, aby takto v rámci Slovenska, ale aj do ČR, Maďarska a Rumunska po začiatku školského roka a pred Vianocami svojim blízkym žijúcim v iných mestách posielali ešte viac zásielok než predtým. Až do konca roka pritom budeme 15 kg zásielky doručovať za rovnakú cenu od 5,40 eur,“
Alexander Jančo
Managing Director Packeta Slovakia

Štandardná zásielka s maximálnou hmotnosťou 5 kg a rozmermi max. 50 x 40 x 30 cm bude v rámci SR naďalej doručovaná za nezmenenú cenu od 3,30 eur. Pre ťažšie 15 kg platí rozmerový limit 60 x 50 x 40 cm a v rámci uvádzacej akcie budú do 31. 12. 2023 doručované za rovnakú sumu ako pri doterajšom limite do 10 kg, teda od 5,40 eur.

„Podľa našich prieskumov ide o jednu z najvýhodnejších možností, ako posielať 15-kilogramové zásielky medzi fyzickými osobami. Teším sa, že túto možnosť už od septembra prinášame napríklad rodinám a študentom žijúcim v iných mestách, ale aj všetkým ostatným zákazníkom,“
Alexander Jančo
Managing Director Packeta Slovakia
Od nového roka za staré ceny, ale s novými ťažšími zásielkami

Od 1. januára 2024 budú pre zásielky posielané cez mobilnú aplikáciu Packeta k dispozícii tri kategórie. Štandardné zásielky do 5 kg budú naďalej za cenu od 3,30 eur. Zásielky do 10 kg sa vrátia za doterajšiu cenu od 5,40 eur a nová kategória nadrozmerných zásielok bude stáť od 6,50 eur.

Vedeli ste, že...


Zdieľať:

Rubriky