Blog

Nákupy darčekov opäť poriadne preveria kuriérske spoločnosti

14. 11. 2023, 13:21

Packeta tento rok garantuje doručenie do Vianoc, ak si tovar objednáte do 18. decembra

Predvianočné obdobie je pre e-shopy a kuriérov tým najrušnejším obdobím v roku. Prioritou Packety je zákazníkom doručiť všetky zásielky ešte pred Štedrým dňom, ktorý tento rok pripadne na nedeľu. Zákazníci na tento fakt nesmú zabudnúť a darčeky by mali radšej objednať o niečo skôr. Najobľúbenejšia doručovacia spoločnosť na Slovensku zvládne doručenie do Vianoc, ak jej e-shop zásielku odovzdá do prepravy najneskôr 18. decembra. Poistiť sa môžete aj výberom vhodnej doručovacej metódy, keď budete preferovať Z-BOXy alebo výdajné miesta. 

„Nákupy vianočných darčekov bežia naplno a v našich depách je to poznať. Aktuálne nimi prechádza až dvojnásobok zásielok oproti zvyšku roka a v najvyťaženejšie dni očakávame až 310 % nárast. Zodpovedne sme sa pripravovali prakticky už od konca minulej sezóny. V uliciach budeme mať oveľa viac kuriérov na červených dodávkach a posilnili sme tiež počty skladníkov. Ak zásielku od e-shopu dostaneme najneskôr 18. decembra, zákazníkom kdekoľvek na Slovensku ju doručíme ešte pred Štedrým dňom.“
Alexander Jančo
Managing Director Packeta Slovakia

Zákazníci Packety tiež môžu ťažiť z najväčšej siete približne 1 300 výdajných miest a 1 700 Z-BOXov. Packeta navyše svoje výdajné boxy, na rozdiel od iných doručovacích služieb, nezdieľa s konkurenciou a aj počas Vianoc tak bude mať k dispozícii plnú kapacitu schránok.

„Riziko, že zásielku do Z-BOXu nedoručíme, pretože bude plný, je v našom prípade oveľa nižšie než pri iných dopravcoch, ktorí nemajú samoobslužné boxy k dispozícii len pre seba. Sieť Z-BOXov sme navyše počas roka zodpovedne optimalizovali budovaním nových boxov alebo pridávaním ďalších stĺpcov s výdajnými schránkami. V prípade, že by sa tak predsa len stalo, zákazníkom v mobilnej aplikácii automaticky ponúkneme presmerovanie na ktorékoľvek výdajné miesto v okolí,“
Alexander Jančo
Managing Director Packeta Slovakia

Pred Vianocami sa oplatí využiť Z-BOXy alebo výdajné miesta

Kuriéri Packety v bežný deň rozvezú na domáce adresy okolo 80 zásielok. Počas sviatkov je to oveľa viac, približne 120 až 150 zásielok. Zákazníci preto čoraz častejšie využívajú službu Minútového doručenia, ktorá ponúka online sledovanie kuriéra a predpovedá presný čas, kedy pred ich dverami zastaví aj s očakávaným balíkom. Odkaz na sledovanie cez webové rozhranie dostanú cez SMS aj e-mail ráno v deň plánovaného doručenia zásielky.

Ak na kuriéra v predvianočnom zhone nechcete, prípadne nemôžete čakať doma alebo v práci, pohodlnou alternatívou sú výdajné miesta a Z-BOXy. Z tých si zásielku môžete vybrať, kedykoľvek vám to vyhovuje.

Z dôvodu maximalizácie kapacity Packeta od 1. novembra do 21. decembra 2023 pristúpila k sezónnemu skráteniu úložnej doby zásielky na výdajných miestach na 5 dní, počas ktorých je prevádzka otvorená. V prípade Z-BOXov sa lehota na výber zásielok nemení a zostáva dvojdňová, s možnosťou predĺženia o 1 deň. Ak by zákazník nemal možnosť balíček vyzdvihnúť, môže využiť službu Zdieľania zásielky v mobilnej aplikácii Packeta, ktorú mu tak z výdajného miesta alebo Z-BOXu môže vybrať niekto z rodiny alebo známych.

Prečítajte si aj...


Zdieľať:

Rubriky