Blog

Packeťáci spojili sily a zorganizovali humanitárnu zbierku pre Ukrajinu

17. 4. 2023, 13:50

Už viac ako rok všetci sledujeme nepriaznivú situáciu, ktorá sa deje u našich ukrajinských susedov. Život prináša rôzne udalosti a príbehy ľudí žijúcich v oblastiach zasiahnutých vojnou rozhodne chytia za srdce natoľko, že v nás vyvolajú povinnosť pomôcť. Podpora a pochopenie sú hlboko zakorenené aj v našej firemnej kultúre a našich zamestnancoch. Preto sme naprieč firmou spojili svoje sily a zorganizovali humanitárnu zbierku v spolupráci s našim kolegom Michalom, ktorú tam bol sám osobne odviezť.

Packeta zamestnáva ľudí s obrovským srdcom

V Packete zdieľame rovnakú vášeň pre zmenu a máme veľké srdce pomáhať. Spoločne chceme aj pozitívne ovplyvňovať svet. Napriek výzvam, ktorým Ukrajina čelí, veríme, že všetci môžeme zohrať aspoň malú úlohu pri zmene tejto ťažkej situácie. Preto sme sa naprieč firmou združili a v priestoroch našich kancelárií vyzbierali niekoľko krabíc potravín a drogérie!

Zbierali sa produkty s najväčšou urgenciou:

  • trvanlivé potraviny
  • dojčenská výživa
  • vlhčené obrúsky
  • lepiace pásky
  • deky
  • lekárničky 
  • sviečky
  • baterky
  • spotrebné batérie 
  • pracie prášky
  • hygienické potreby
  • a pod.

Okrem toho niektorí zamestnanci na našich depách prispeli aj finančne, z čoho bola nakúpená ďalšia potrebná materiálna pomoc pre miestnych občanov z okolia Charkova - v dedinke Hrakove.

Za najväčšie angažovanie na tejto humanitárnej zbierke ďakujeme práve kolegovi Michalovi z nášho depa v Prešove. Pracuje svedomito, s nasadením a popri tom vo svojom voľnom čase, na svoju vlastnú zodpovednosť a na svoje náklady, odvážne cestuje do zasiahnutých oblastí, aby pomohol obyčajným ľuďom, ktorým chýbajú základné potraviny či hygienické potreby.

Smutným momentom pre mňa bol pohľad na škôlku a hanlivý nápis písaný v azbuke na nej, ktorý opisoval krutosť voči deťom. Takýto moment nenechá nikoho chladným. Spolupatričnosť a ochota pomôcť vládnu celým územím Ukrajiny. V tých najzničenejších oblastiach ostali ľudia, ktorí sú srdcom a dušou doma a tí, ktorí nemohli odísť preč. Pre týchto ľudí som ochotní ísť aj na koniec sveta. Sú to úžasné bytosti s obrovským srdcom, nesmierne vďační a pokorní. Čo môže byť krajšie, ako návšteva mne už teraz blízkeho starého páru, ktorých beriem ako vlastných starých rodičov a oni ma vítajú s otvorenou náručou a slzami v očiach, že som ich opäť prišiel pozrieť. Je to neuveriteľný pocit, ktorý mi dodáva pozitívnu energiu a silu ďalej pomáhať a robiť všetko, čo je v mojich silách pre tých, ktorí to v živote najviac potrebujú“, zveril sa nám veľmi pokorne Michal.

Naša výzva aj pre vás, milí zákazníci, je jednoduchá: spojme sa a pokračujme v podpore Ukrajiny akýmkoľvek spôsobom. Sme nesmierne vďační za našich skvelých kolegov, ktorých odhodlanie a vášeň pomôcť je skutočne inšpirujúca. Tvrdá práca, srdce na správnom mieste a oddanosť veci sú hlboko zakorenené nie len v DNA Packety, ale aj vo vás!  Ďakujeme 💞

Vaša Packet

Prečítajte si:


Zdieľať:

Rubriky