Blog

COVID-19: Aktuálne informácie pre e-shopy

24. 11. 2021, 20:15

Aktualizované dňa: 24.11.2021 o 21:15

Aktualizácia: Výdaj zásielok v  sieti Packeta funguje naďalej aj počas lockdownu 

Vážení partneri,
 
v súvislosti s aktuálnou situáciou okolo COVID-19 a dnešným rozhodnutím Vlády SR opäť sprísniť bezpečnostné opatrenia vás chceme uistiť, že zmienené obmedzenia sa nevzťahujú na našu sieť výdajných miest Packeta. Doručenie zásielok z internetových obchodov na výdajné miesta má z vládneho nariadenia výnimku. 
 
Vládne opatrenia budú účinné od 25. 11. 2021 
 
Tešíme sa, že sprísnené nariadenia zatiaľ neovplyvňujú chod Packety a my môžeme naďalej pokračovať vo vykonávaní našich služieb a doručovať zásielky vašim zákazníkom hneď niekoľkými spôsobmi. 
 

Doručenie na výdajné miesta Packeta

Výdajné miesta Packety, podobne ako počas 2. vlny pandémie, budú fungovať aj v súčasnom režime (za účelom spracovania zásielky). Spadajú pod prevádzky esenciálneho charakteru a preto platí pre nich výnimka. Zásielky z e-shopov, tak môžu aj naďalej prúdiť na výdajné miesta Packety

Aktuálne zisťujeme, ktoré prevádzky ostanú otvorené aj v čase lockdownu pre zákazníkov Packety. Podľa skúseností z predchádzajúceho lockdownu, očakávame, že viac ako 90% výdajných miest ostane otvorených aj napriek sprísneným opatreniam. 
 
V prípade, ak bude výdajné miesto, ktoré si zvolil zákazník zatvorené, automaticky bude zásielka presmerovaná na najbližšie možné výdajné miesto. Zákazník bude počas celého procesu o zmenách informovaný.

Doručenie na adresu – Packeta domov

Naši kuriéri aj naďalej vykonávajú doručovanie zásielok na adresy zákazníkov. Doručovanie sme urobili ešte bezpečnejším. Na prevzatie zásielky postačí vašim zákazníkom QR kód alebo PIN kód. Dobierku môžu uhradiť bezkontaktne platobnou kartou u každého kuriéra alebo online cez platobnú bránu.

Doručenie do Z-BOXu

V týchto časoch sú Z-BOXy ako stvorené pre vaše zásielky. Vaši zákazníci si môžu svoju zásielku vyzdvihnúť bezkontaktne a bezpečne bez fyzického kontaktu s iným človekom a kedykoľvek im to bude vyhovovať.

„Predchádzajúce vlny pandémie nás naučili čeliť najrôznejším situáciám a prekážkam. Chcem vás ubezpečiť, že ani tvrdý lockdown nás nezaskočí a na zvládnutie sezóny a zvýšený nápor zásielok sme pripravení.“
 
Alexander Jančo, CEO Packeta Slovakia

Situáciu neustále sledujeme a budeme vás pravidelne informovať o prípadných zmenách.

Prajem vám všetkým veľa sily a predovšetkým veľa zdravia! 
 
Vaša Packeta

 

Aktualizované dňa: 22.11.2021 o 11:00

Aktualizácia: Sprísnené Covid opatrenia sa dotknú výdajných miest v obchodných centrách

Vážení partneri,

v súvislosti so zhoršujúcou sa situáciou šírenia pandemického ochorenia COVID-19, Úrad verejného zdravotníctva vydal novú vyhlášku, ktorá nadobúda platnosť od dnešného dňa 22.11.2021.

Naše výdajné miesta sú prevádzkami esenciálneho charakteru a preto aj naďalej ostávajú otvorené pre výdaj a podaj zásielok v okresoch 1. až 3. stupňa ohrozenia COVID AUTOMAT-u bez dodržiavania režimu OTP. Pre výdajné miesta, ktorých prevádzky sa nachádzajú v obchodných domoch, platí od 22.11. režim OP (očkovaný/po prekonaní). Režim OP neplatí pre tie obchodné domy, v ktorých sú otvorené len prevádzky a služby esenciálneho charakteru. Znamená to, že ak v obchodných domoch budú otvorené iba esenciálne prevádzky, môžu do nich vojsť všetci, nielen osoby v režime OP.

Čo je režim OP?

  • osoba kompletne očkovaná,
  • osoba, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami

Situáciu budeme naďalej sledovať a o prípadných zmenách vás budeme  informovať.

Aktualizované dňa: 25.10.2021 o 10:30

Aktualizácia: Sprísnené opatrenia sa doručovania na výdajné miesta nedotknú

Vážení partneri,

v súvislosti s aktuálnou situáciou COVID-19 a rozhodnutím Vlády SR zo dňa 7.10.2021 vás chceme uistiť, že sprísnené bezpečnostné opatrenia týkajúce sa obmedzenia prevádzok sa nevzťahujú na sieť výdajných miest Packeta. Prevádzky, ktoré sú našimi výdajnými miestami, ostávajú tak otvorené pre výdaj a podaj zásielok aj v okresoch 3. stupňa ohrozenia COVID AUTOMAT-u (okresy v čiernej farbe).

Podľa vyhlášky vlády je nutné na všetkých výdajných miestach dodržiavať nasledovné opatrenia:

  • Umožnenie vstupu len osobám s prekrytím horných dýchacích ciest
  • Zabezpečenie dezinfekcie
  • Udržiavanie 2 metrového odstupu osôb
  • Koncentrácia max. 1 zákazníka na 15 m2 (okrem výnimiek)
  • Viditeľné informovanie o povinnostiach dodržiavania opatrení pri vstupe do prevádzky
  • Časté vetranie a dezinfekcia plôch

Dôležité upozornenie:  Výdajné miesta Packety, ako zariadenia prevádzkujúce výdaj a podaj zásielok, nemusia podľa vyhlášky dodržiavať režim OTP a teda nie je ich povinnosťou uvádzať pri vstupe do prevádzky, ktorým osobám je umožnený vstup do zariadenia.

Zásielky doručujeme na približne 1400 výdajných miest, na adresu zákazníkov ako aj do Z-BOXov. A to bez obmedzení!

Situáciu budeme aj naďalej monitorovať a v prípade akýchkoľvek ďalších zmien týkajúcich sa Packety a našich výdajných miest, vás budeme okamžite informovať.

Spolu to zvládneme.

Vaša Packeta

Aktualizované dňa: 9.3.2021 o 14:45

Aktualizácia: Naše výdajné miesta v Maďarsku sú otvorené!

Vážení partneri,

radi by sme vás informovali o zmenách, ktoré sa prejavia v doručovaní do Maďarska v súvislosti s novými bezpečnostnými opatreniami platnými od 8. marca 2021. Na základe oficiálneho vyhlásenia maďarskej vlády, môžu zostať naše služby doručovania na adresu nezmenené a významná časť našich výdajných miest môže naďalej fungovať tak, ako ste zvyknutí.

Chceli by sme vás preto ubezpečiť, že doručovanie zásielok do Maďarska naďalej pokračuje a urobíme všetko pre to, aby sme vám a vašim zákazníkom poskytli čo najkvalitnejšie služby. Aktuálne máme v Maďarsku naďalej otvorených viac ako 400 výdajných miest z ich celkového počtu 617 a očakávame, že sa ich počet bude ešte navyšovať. Sme tiež v pravidelnom kontakte so združením E-commerce Hungary, s ktorým riešime otázky doručovania a výdaja zásielok na našich výdajných miestach.

Plne k dispozícii zostávajú prevádzky ako sú potraviny, drogérie, lekárne, optiky, trafiky, čerpacie stanice, obchody s potrebami pre hospodársku činnosť, lesníctvo, zvieratá, a pod. Pre zvyšné prevádzky našich výdajných miest platí, že môžu zostať tak isto otvorené, ale za účelom výdaja zásielok. Naši kolegovia v Maďarsku tiež aktívne monitorujú zásielky, ktoré mieria na uzatvorené výdajné miesta a následne kontaktujú a informujú príjemcov o danej situácii. V prípade uzavretých výdajných miest budú zásielky presmerované na najbližšie možné výdajné miesto.

Ďakujeme za pochopenie,

Vaša Zásielkovňa

Aktualizované dňa: 1.3.2021 o 15:00

Aktualizácia: Prehľad nových opatrení platných od 3.3.2021

 

Vážení partneri,

vzhľadom k tomu, že Vláda SR vydala nové uznesenie, začnú od stredy 3. marca 2021 platiť nové pravidlá, ktoré majú zabrániť šíreniu ochorenia covid-19. Radi by sme vás preto ubezpečili, že sprísnenými opatreniami sa pre Zásielkovňu nič nemení a naše výdajné miesta môžu zostať naďalej otvorené pre výdaj a podaj zásielok.

Jediná zmena, ktorá sa zobrazí v každodennom fungovaní Zásielkovne je v tom, že v niektorých prevádzkach môže vzniknúť od 8. marca povinnosť nosenia respirátora FFP2 (týka sa iba obchodných prevádzok a MHD). Od 15. marca však bude respirátor už povinnou záležitosťou vo všetkých vnútorných priestoroch, teda aj na našich výdajných a podacích miestach. Boli by sme veľmi radi, ak by ste o tejto skutočnosti informovali vašich zákazníkov aj na vašich webových stránkach.

Krátky súhrn najdôležitejších zmien pre Zásielkovňu, platných od 3. marca 2021:

  • Možnosť vyzdvihnutia alebo podaj zásielky len do 20:00 hod. na všetkých prevádzkach (naše výdajné miesta podobne ako aj všetky obchody, drogérie a iné prevádzky budú po 20:00 zavreté)
  • Možnosť vychádzať len v čase od 5:00 do 20:00 na presne určené situácie a výnimky zo zákazu, pod ktoré spadajú aj naše výdajné miesta za účelom vyzdvihnutia alebo podania zásielky
  • Od 20:00 do 01:00 hod. úplný zákaz vyhádzania (len s výnimkou cesty na nevyhnutný výkon práce alebo lekárske ošetrenie)
  • Povinnosť nosenia respirátora FFP2 v obchodných prevádzkach a MHD od 8. marca 2021
  • Od 15. marca povinnosť nosenia respirátora FFP2 vo všetkých interiéroch, teda aj na našich výdajných a podacích miestach

Situáciu neustále monitorujeme a v prípade akýchkoľvek ďalších zmien týkajúcich sa Zásielkovne a našich výdajných miest, vás budeme okamžite informovať.

Vieme, že aktuálna situácia a sprísňujúce sa opatrenia sú pre mnohých z vás náročné, ale veríme, že spoločným úsilím prekonáme všetky nástrahy, ktoré nám pandémia priniesla. Prajeme vám v týchto časoch veľa síl a najmä zdravie!

Vaša Zásielkovňa

Aktualizované dňa: 15.2.2021 o 15:39

Aktualizácia: Doručenie do Nemecka

 

Vážení klienti,

prinášame vám aktuálne informácie k povinnostiam pri vjazde do Nemecka platné od nedele 14. februára 2021.

Aj napriek nátlaku z mnohých strán, Nemecko trvá na tom, že vodiči prichádzajúci z krajiny s mutáciou koronavírusu musia mať negatívny test na Covid-19 (stačí antigénový) nie starší ako 48 hodín. Okrem toho musí byť dopravca registrovaný a každý vjazd nahlásený.

Momentálne sa ale na hraniciach tvoria kolóny, a tak môže dochádzať k oneskoreniu doručenia zásielok. Situáciu sledujeme a o prípadných zmenách vás budeme informovať.

Ďakujeme za pochopenie,

Vaša Zásielkovňa

Aktualizované dňa: 1.1.2021 o 14:39

Aktualizácia: Prísnejší lockdown od 1.1.2021 sa nás nedotkol

 
Vážení partneri, 
 
v súvislosti s aktuálnou situáciou COVID-19 a rozhodnutím Vlády SR opäť sprísniť bezpečnostné opatrenia Vás chceme uistiť, že zmienené obmedzenia sa nevzťahujú na našu sieť výdajných miest ZásielkovňaDoručenie zásielok z internetových obchodov na výdajné miesta má z vládneho nariadenia výnimku. 
Na situáciu opäť pohotovo reagujeme:
  • Sme v úzkom kontakte s krízovým štábom, Vládou SR a jednotlivými ministerstvami
  • Neustále monitorujeme aktuálny stav výdajných miest – doručenie je momentálne bez obmedzení
  • Doručenie na adresu zákazníkov je bez akýchkoľvek obmedzení
  • Optimalizujeme kapacity u externých prepravcov
  • Naše výdajné miesta si navyšujú kapacity pre spracovanie zásielok
 
Odporúčame:
Pravidelná aktualizácia zoznamu dostupných výdajných miest dopomôže k zníženiu rizika neskorého dodania zakúpeného tovaru. V prípade, že používate náš Widget, je dostupnosť výdajných miest automaticky synchronizovaná – ich dostupnosť sa odrazí automaticky.
Aktualizované dňa: 22.12.2020 o 10:21

Aktualizácia: Prehľad dostupnosti dep Zásielkovne

 

Vážení partneri,

prinášame vám prehľad dostupnosti našich dep po jednotlivých dňoch počas vianočných sviatkov.

Dátum: BA TN NR ZA Sliač KE PP
od 21. do 22.12.2020
23.12.2020 *
24.12.2020
od 25. do 26.12.2020
27.12.2020 **
od 28. do 30.12.2020
31.12.2020 *
od 1. do 2.1.2021
3.1.2021 **
* Prevádzka ako v piatok - bez nočnej zmeny, podaj do 14:30.
** V prípade, že je depo v tento dátum otvorené, začína nočnou zmenou.

Od 4.1.2021 budú naše depá fungovať podľa štandardných prevádzkových hodín.
Aktualizované dňa: 19.12.2020 o 01:09

Aktualizácia: Prehľad otvorených výdajných miest

 

Vážení partneri,

počas uplynulých dní sme kontaktovali všetky výdajné miesta a zisťovali tak dostupnosť, počas sviatkov a v priebehu lockdownu. Preto vám prinášame prehľad:

Dátum: Počet dostupných výdajných miest
od 18. do 20.12.2020 1050
od 21. do 23.12.2020 957
od 24. do 30.12.2020 916
31.12.2020 799
od 1. do 4.1.2021 1033
od 5. do 10.1.2021 996
Aktualizované dňa: 16.12.2020 o 19:28

Aktualizácia: Lockdown nebude mať vplyv na Zásielkovňu

 

Vážení partneri,

sme veľmi radi, že Vláda SR vypočula našu spoločnú výzvu, ktorú sme iniciovali počas tohto víkendu prostredníctvom médií. Výzvu nájdete tu.

Podľa dnešného vyhlásenia vlády je možné počas zákazu absolvovať cestu na výdajné miesta Zásielkovne. Výdajné miesta Zásielkovne môžu ostať naďalej otvorené za účelom spracovania zásielok. Ďalej môžu ostať otvorené vaše prevádzky aj v prípade, že máte svoj vlastný e-shop a budete prostredníctvom neho vydávať zásielky.

Naše výdajné miesta teda fungujú aj naďalej. Neustále monitorujeme dostupnosť výdajných miest a aktívne s nimi komunikujeme. Podľa doterajších informácií bude otvorených približne 85-90% výdajných miest aj po sprísnení opatrení.

Pri prieskume, ktorý sme vykonali pred vyhlásením vlády, nám 15% opýtaných výdajných miest nevedelo odpovedať či ostanú otvorení za účelom spracovania zásielok a ďalších 15% povedalo, že otvorení nebudú (z dôvodu plánovanej dovolenky alebo v dôsledku opatrení).

Naše kapacity sú momentálne nastavené tak, aby sme v období lockdownu (od 19.12.2020 do 10.1.2021) zvládli doručiť všetky zásielky smerujúce na výdajné miesta nielen do Vianoc. ale počas celého lockdownu bez akýchkoľvek problémov. V prípade, že zásielky ostanú na akomkoľvek výdajnom mieste, ktoré sa rozhodne svoju prevádzku dočasne uzavrieť, budú zásielky presmerované na najbližšie dostupné výdajné miesto, pričom zákazníci dostanú okamžite informáciu o tejto zmene.

Podaj zásielok teda ostáva bez obmedzení. V prípade zmien vás budeme bezodkladne informovať.

Vaša Zásielkovňa

Aktualizované dňa: 10.12.2020 o 16:00

Aktualizácia: Aktuálne informácie, doručujeme naďalej

 

Vážení partneri,

o dva týždne budeme v situácii, akú sme tento rok už spoločne zvládli. Od včerajšieho vyhlásenia vlády sme v intenzívnej komunikácii s krízovým štábom a MINDOP. Na základe informácií, ktoré máme, očakávame, že po 21.12. to bude mať minimálne dopady na našu sieť výdajných miest, keďže poštové podniky a poštové služby budú môcť byť naďalej otvorené, tak ako naposledy. Takisto sme v komunikácii s našimi výdajnými miestami, a tie nám potvrdzujú, že sú ochotní byť otvorení aj za účelom spracovania zásielok.

Tým, že od 21.12. bude zatvorený maloobchod, časť nákupov sa presunie na internet a inak tomu nebude ani v prípade povianočných výpredajov. Sme pripravení túto ďalšiu výzvu zvládnuť spoločne s vami.

Na situáciu opäť pohotovo reagujeme:

  • Sme v úzkom kontakte s krízovým štábom, Vládou SR a jednotlivými ministerstvami
  • Neustále monitorujeme aktuálny stav výdajných miest – doručenie je momentálne bez obmedzení
  • Doručenie na adresu zákazníkov je bez akýchkoľvek obmedzení
  • Optimalizujeme kapacity u externých prepravcov
  • Naše výdajné miesta si navyšujú kapacity pre spracovanie zásielok

Odporúčame:

Nenechávajte si podaj na poslednú chvíľu, informujte o tom aj vašich zákazníkov. Blížime sa k vrcholu vianočnej sezóny a dopyt po službách je čoraz väčší. Vyzvite vašich zákazníkov, aby si nákupy vo vašom e-shope nenechali na poslednú chvíľu.

 Pravidelná aktualizácia zoznamu dostupných výdajných miest dopomôže k zníženiu rizika neskorého dodania zakúpeného tovaru. V prípade, že používate náš Widget, je dostupnosť výdajných miest automaticky synchronizovaná – ich dostupnosť sa odrazí automaticky.

Kde môžete sledovať zmeny?
V prípade zmien, ktoré vyplynú z oficiálneho uznesenia, vás budeme informovať prostredníctvom mailovej komunikácie a na našom blogu.

Aby sme zefektívnili procesy:

  • Počas vianočnej sezóny sme znížili počet dní úložnej doby na 5 dní – urýchlime tak tok zásielok
  • Možnosť predĺženia úložnej doby zásielky na výdajnom mieste je vždy len o 1 deň
  • Naše výdajné miesta si navýšili doterajšie kapacity na spracovanie zásielok
  • Posilnili sme personálne obsadenie na našich depách

Sme nesmierne vďační, akú priazeň a trpezlivosť nám v týchto časoch preukazujete. Zvládli sme to predtým a zvládneme to aj teraz.

Vaša Zásielkovňa

Aktualizované dňa: 26.10.2020 o 17:27

Aktualizácia: Zásielky doručujeme bez obmedzení a bezpečnejšie ako kuriéri  

Vážení partneri,
 
Zásielkovňa funguje ďalej a nie je potrebné sa obávať – naše výdajné miesta zostávajú otvorené 
 
Scenár ako spred pár mesiacov nenastal a my sme radi, že sa situácia nakoniec utriasla tak, že môžeme byť naďalej dostupní vám aj vašim zákazníkom a ponúkať vám také kvalitné služby, na aké ste u nás zvyknutí. Zákaz vychádzania účinný od soboty 24.10.2020 sa nedotkol poštových služieb a doručovanie zásielok na naše výdajné miesta je naďalej umožnený. 

  • Zásielky aktuálne doručujeme bez obmedzení na približne 900 výdajných miest. Stále tak zostáva otvorených takmer 90 % všetkých výdajných miest na Slovensku a len niekoľko z nich sa rozhodlo svoje prevádzky dočasne uzavrieť. 
  • Dostupnosť výdajných miest vidia aj vaši zákazníci, ak máte nainštalovaný náš widget. Zákazníci si tak môžu objednať zásielky len na aktuálne dostupné výdajné miesta. V prípade, že náš widget nemáte, odporúčame pravidelnú aktualizáciu zoznamu. 
  • Ak sa medzičasom výdajné miesto uzatvorí z dôvodu dovolenky, tak doručovanie – presmerovanie zásielok realizuje Zásielkovňa vo svojej réžii. Presmerujeme Vašu zásielku na najbližšie otvorené výdajné miesto, o čom bude príjemca zásielky informovaný cez notifikácie. 
  • V prípade, že niektoré výdajné miesta medzičasom zatvorili a zásielky zostali nevydané,  automaticky predlžujeme ich úložnú dobu. Príjemcov o stave ich zásielky budeme informovať. 

 

Prečo je doručenie na výdajné miesta bezpečnejšie ako doručenie na adresu? 

Počas aktuálnej situácie so šírením vírusu pokladáme naše služby za omnoho výhodnejšie a bezpečnejšie ako doručovanie prostredníctvom kuriéra, ktorý sa denne stretáva s niekoľko desiatkami ľudí. Z toho dôvodu sme v spolupráci s VM zaviedli hneď niekoľko opatrení:

  • Zrýchlili sme obsluhu výdaja zásielok a eliminovali tak rady pri výdaji zásielok.
  • Príjemca zásielok bude informovaný o tom, ktoré výdajné miesto nie je preplnené, či môže zaplatiť za zásielku bezkontaktne cez platobnú bránu alebo platobný terminál alebo tiež či môže navštíviť výdajné miesta aj počas víkendu. 
  • Dôrazne dbáme o dodržiavanie základných bezpečnostných opatrení a naše výdajné miesta sú maximálne poučené a pripravené zvládať situáciu najbližších dní. 

Situáciu neustále monitorujeme a intenzívne komunikujeme s Vládou SR ako aj so všetkými výdajnými miestami a v prípade akýchkoľvek zmien Vás budeme okamžite informovať.

Zvládli sme to doteraz a zvládneme to aj ďalej!  

Prajeme vám v týchto dňoch najmä pevné zdravie a veľa síl,

Vaša Zásielkovňa

Aktualizované dňa: 23.10.2020 o 15:35

Aktualizácia: Výdaj zásielok v sieti Zásielkovňa funguje ďalej 

Vážení partneri,   
 
nadväzujeme na našu včerajšiu komunikáciu ohľadom nových nariadení  Vlády SR. Od včera večera sme intenzívne komunikovali s Vládou SR, ústredným krízovým štábom a právnym oddelením, vďaka čomu vám prinášame aktuálne informácie, týkajúce sa nových nariadení.  
 
Ako vyplýva zo včerajšieho oficiálneho uznesenia, Vláda SR udelila výnimku vychádzania za účelom cesty na poštu. Keďže sme vám chceli priniesť presné informácie, na základe našej komunikácie s  Vládou SR bolo toto znenie ešte upresnené. Vďaka tomu výdajné miesta Zásielkovne môžu mať aj naďalej otvorené svoje prevádzky za účelom výdaja zásielok, a to aj v prípade, že im súčasné nariadenia obmedzili vykonávať maloobchodný predaj.  
Vláda obchody nezatvára 
Podľa doterajších informácii zatvára svoje prevádzky iba menej ako 10 % výdajných miest Zásielkovne a zvyšných 90 % funguje ďalej aj napriek sprísneným nariadeniam. Z toho dôvodu, by sme Vás chceli ubezpečiť, že zásielky z vašich e-shopov naďalej doručíme na väčšinu výdajných miest a zabezpečíme bezproblémový chod ich predaja zákazníkom. S výdajnými miestami neustále komunikujeme. 
 
Oproti prvej vlne pandémie sme už pripravení čeliť najrôznejším situáciám, a preto sme okrem logistických riešení posilnili aj zákaznícke linky a proces doručovania na adresu zákazníkov. Podnikáme všetky dostupné kroky k tomu, aby sme vám mohli aj naďalej poskytovať kvalitné služby doručovania zásielok ako ste vy aj vaši zákazníci na ne zvyknutí. 
 
Situáciu na Slovensku budeme neustále sledovať ďalej a v prípade akýchkoľvek zmien Vás budeme okamžite informovať v tejto sekcii zameranej na pravidelné aktuality týkajúce sa pandémie COVID-19.
 
Zvládli sme to doteraz a zvládneme to aj ďalej!  

Vaša Zásielkovňa 

Aktualizované dňa: 22.10.2020 o 21:55

Výdaj zásielok v sieti Zásielkovňa neprerušený

Vážení partneri, 

v súvislosti s aktuálnou situáciou okolo COVID-19 a dnešným rozhodnutím Vlády SR opäť sprísniť bezpečnostné opatrenia Vás chceme uistiť, že zmienené obmedzenia sa nevzťahujú na našu sieť výdajných miest Zásielkovňa. Doručenie zásielok z internetových obchodov na výdajné miesta má z vládneho nariadenia výnimku. 

Vládne opatrenia budú účinné od 24. 10. 2020  

Vláda nám, žiaľ, nedala príliš veľa času na prípravu, ale sme digitálna firma, jednáme okamžite a zvládneme to! Dnes doručené objednávky na výdajných miestach budú v prípade uzavretého výdajného miesta presmerované do najbližšie otvoreného. 

Výdajné miesta Zásielkovne, podobne ako počas jarnej pandémie, fungujú aj v súčasnom režime, kedy Vláda SR obmedzila maloobchodný predaj. Zásielky z e-shopov, tak môžu aj naďalej prúdiť na výdajné miesta Zásielkovne. V tejto chvíli má Zásielkovňa v systéme zapojenú väčšinu výdajných miest. 

Nič sme nezanedbali a na druhú vlnu sme sa starostlivo pripravovali. Sme posilnení na zákazníckych linkách aj v prevádzke a naďalej posilňujeme proces doručenia na adresu. 

Situáciu neustále sledujeme a budeme Vás pravidelne informovať o prípadných zmenách. Na našom blogu sme opäť vytvorili sekcie, kde budeme neustále aktualizovať informácie, ktoré ohľadom COVID-19 získame. Zároveň Vás o všetkom budeme pravidelne informovať aj na našom Facebooku. 

Verte, že Vás v tom nenecháme a urobíme maximum pre to, aby sme Vaše zásielky zákazníkom doručili či už prostredníctvom výdajných miest alebo priamo na adresu zákazníkov. 

Prajem Vám všetkým veľa sily a predovšetkým veľa zdravia! 

Aktualizované dňa: 21.10.2020 o 17:00

Lockdown v Česku – Výdaj zásielok v sieti Zásilkovna neprerušený

Milí partneri,

v súvislosti s aktuálnou situáciou okolo pandémie COVID-19 v Českej republike by sme vás radi informovali, že aj napriek dnešnému rozhodnutiu Vlády ČR opätovne sprísniť bezpečnostné opatrenia, výdajné miesta dostali výnimku! Nové opatrenia sa teda nevzťahujú na sieť výdajných miest Zásilkovny a doručovanie zásielok z internetových obchodov tak naďalej pokračuje aj na české výdajné miesta.

Vládne opatrenia v ČR budú účinné od zajtra 22. 10. 2020 od 6:00 hod.

Vláda ČR nám, žiaľ, nedala príliš veľa času na prípravu, ale nakoľko sme digitálna platforma, jednáme okamžite a robíme všetko preto, aby sme aj v súčasnej situácii mohli naďalej zabezpečovať bezproblémový chod doručovania zásielok!

Objednávky, ktoré boli dnes doručené na výdajné miesta v Česku budú v prípade uzavretia prevádzky presmerované do najbližšieho otvoreného výdajného miesta. Neočakávame výrazný počet uzavretých VM vzhľadom na výnimku, ktorú ako výdajná sieť máme.

Výdajné miesta Zásilkovny fungujú aj v súčasnom režime, podobne ako tomu bolo aj počas prvej vlny pandémie, kedy Vláda ČR zakázala maloobchodný predaj. Zásielky z e-shopov tak môžu naďalej prúdiť na výdajné miesta v ČR, pretože aj do tejto chvíle má Zásilkovna v systéme zapojenú väčšinu výdajných miest.

Nič sme nezanedbali a na druhú vlnu sme sa starostlivo pripravovali. Sme posilnení na zákazníckych linkách aj v prevádzke a neustále posilňujeme aj proces doručovania na adresu.

Situáciu na Slovensku aj v Českej republike neustále sledujeme a budeme vás pravidelne informovať o prípadných zmenách. Na našom blogu sme opäť vytvorili sekcie, kde budeme aktualizovať rôzne informácie ohľadom pandémie COVID-19.

Chceli by sme Vás však ubezpečiť, že vás v tomto náročnom čase nenecháme a urobíme maximum pre to, aby sme Vaše zásielky zákazníkom doručili, či už prostredníctvom výdajných miest alebo priamo na adresu zákazníkov.

Prajeme vám všetkým veľa sily a predovšetkým veľa zdravia!

Aktualizované dňa: 21.10.2020 o 9:56

Nové nariadenia vlády výdajné miesta neovplyvňujú

Milí partneri,

dovoľte nám informovať Vás o tom, že nové nariadenia Vlády SR sa výdajných miest Zásielkovňa zatiaľ nedotkli a dočasne uzavretých bolo len minimum z nich. Na výdajné miesta tak doručujeme naďalej Váš tovar bez zmien.

Zatvorených je v dôsledku sprísnených nariadení v súčasnej chvíli len 3 % výdajných miest

Z dôvodov vládnych opatrení museli zavrieť svoje prevádzky napríklad niektoré fitness centrá, posilňovne a športoviská, avšak tieto zmeny sa doposiaľ dotkli len 13 našich výdajných miest. Niektoré z partnerských výdajných miest máme tiež v reštauráciách, bistrách a baroch, z ktorých väčšina zatiaľ funguje ďalej, pretože môžu mať otvorené aspoň výdajné okienko na výdaj zásielok. Do súčasnej chvíle tak obmedzilo svoju činnosť iba 47 výdajných miest a momentálne nemáme žiadne informácie o tom, že by aj niektoré ďalšie plánovali pozastaviť svoju prevádzku. Stále tak bez obmedzenia funguje až 1000 výdajných miest.

Staráme sa o výdajné miesta, aby Vám boli plne k dispozícii

Na všetky výdajné miesta i tentokrát distribuujeme tisíce ochranných a hygienických pomôcok, aby sme prispeli k zdraviu ich zamestnancov a aspoň malým dielom tak prispeli k tomu, že pobočky budú fungovať bez obmedzenia.

Maximálne vyťaženie kapacít výdajných miest

Vzhľadom na pandémiu a blížiacu sa ​​vianočnú sezónu predpokladáme ďalší rast e-commerce a väčšie množstvo nákupov online, a preto zavádzame od 1. 11. 2020 skrátenú úložnú dobu zásielok na 5 kalendárnych dní (z doterajších 7), s možnosťou predĺženia iba o jeden deň. Chceme tak zabezpečiť rýchlejšie odbavovanie zásielok, aby kapacita výdajných miest pokryla dopyt Vašich zákazníkov.

5 kalendárnych dní

1. 11. - 24. 12. 2020

Výdajná sieť Zásielkovňa fungovala aj v najťažších časoch počas prvej vlny

Z praxe vieme, že nariadenia sa môžu meniť každým dňom. Aj keby došlo k plošnému uzavretiu maloobchodných predajní, veríme, že výdajné miesta to ovplyvní len minimálne. Už počas prvej vlny pandémie sme totiž apelovali na Vládu SR, aby umožnila predajniam aspoň výdaj tovaru z internetových obchodov – a bolo to povolené. Pre mnoho obchodníkov a malých a stredných podnikateľov je výdaj zásielok aspoň čiastočnou kompenzáciou poklesu tržieb, a tak výdajné miesta zostávali v ich záujme v prevádzke. Preto pevne dúfame, že keby v blízkej dobe došlo k obmedzeniu maloobchodného predaja, bude situácia s výdajom zásielok bez obmedzení, rovnako ako tomu bolo počas prvej vlny Covid-19.

Situáciu veľmi pozorne sledujeme a budeme Vás priebežne a rýchlo informovať o vývoji a všetkých prípadných zmenách.

Môžete sa na nás spoľahnúť. Aj v tej najvyťaženejšej sezóne e-commerce roku.

Vaša Zásielkovňa


Zdieľať:

Rubriky