Blog

Aj tento rok môžete darovať vianočné darčeky deťom v núdzi

28. 11. 2023, 10:31

Darujte vianočné darčeky niektorému z 1 000 detí z detských domovov alebo stovke ľudí bez domova

Packeta ich doručí úplne zadarmo

K Vianociam patrí aj čas s rodinou, nie každý však má túto príležitosť. Vďaka doručovacej spoločnosti Packeta môžete počas sviatkov potešiť  detí z detských domovov, azylových centier a sociálne slabších rodín na Slovensku. Stačí si na webe Vianocezkrabicky.sk vyhľadať dieťa, ktoré chcete obdarovať, a vybrať mu akýkoľvek vhodný darček. Po zabalení ho môžete do 4. decembra 2023 osobne odovzdať na niektorom z 19 zberných miest alebo ktoromkoľvek výdajnom mieste Packety. Najobľúbenejšia doručovacia služba sa o prepravu darčeka postará úplne zadarmo. Ide o každoročnú aktivitu a tento rok vďaka spolupráci s OZ Vagus môžete darčeky po prvýkrát darovať aj niekomu zo 100 ľudí bez domova.

Projekt „Vianoce z krabičky“ sú pravidelnou aktivitou neziskovej organizácie Robme radosť. Minulý rok sa vďaka verejnosti a zapojeným organizáciám podarilo darčekmi potešiť 2 689 detí z detských domovov, azylových centier a sociálne slabších rodín. Aj tento rok sa môže zapojiť a deti obdarovať ktokoľvek zo širokej verejnosti.

Na webe Vianocezkrabicky.sk je možné kliknúť na ktorékoľvek zberné miesto, v ktorom si rezervujete darček pre niektoré z detí. Následne ho stačí kúpiť, zabaliť a priamo odniesť na niektoré z 19 zberných miest. Alternatívou je jeho bezplatné poslanie cez ktorékoľvek výdajné miesto Packety vo vašom okolí.

„Teší ma, že aj tento rok deťom môžeme pomôcť tým, čo vieme najlepšie – doručovaním zásielok a pred Vianocami aj vianočných darčekov. Tie, ktoré sa ľudia rozhodnú poslať deťom z detských domovov prostredníctvom tohto projektu, samozrejme, doručíme úplne zadarmo.“
Alexander Jančo
Managing Director Packeta Slovakia

Pri mnohých deťoch sú uvedené aj ich želania, organizátori však pripomínajú, že radosť im urobí prakticky čokoľvek:

„Darovať môžete hračky, knihy, puzzle, spoločenské hry, kozmetiku, sladkosti alebo rôzne drobnosti. Naopak, posielať nemusíte oblečenie alebo plyšové hračky, ak to pri deťoch vyslovene nie je uvedené. Tých majú už dnes v detských domovoch a azylových centrách mimoriadne veľa. Deti sa potešia 3 až 4 drobnostiam v jednom balíčku. Ak máte náhodou záujem darovať drahšie darčeky ako mobily, tablety či inú veľkú elektroniku, vhodnejšie bude dohodnúť sa individuálne a poslať ich ako spoločný darček pre všetky deti v centre.“
Daša Uherková
Head Management - Robme radosť, n.o.

Pre ľudí bez domova odporúča niečo slané, sladké, instantné kávy, teplé ponožky, malé vreckové zrkadielko, plátennú tašku alebo krížovky.

Ak sa rozhodnete darček poslať cez Packetu, stačí v jej mobilnej aplikácii vybrať možnosť „Vrátiť zásielku e-shopu a do poľa pre vratkový kód vpísať kód daného centra. Aplikácia vám vygeneruje heslo, ktoré poviete na ktoromkoľvek výdajnom mieste. Tak budete môcť zásielku deťom z detských domovov alebo ľuďom bez domova poslať zadarmo. Posledným dátumom na odoslanie darčekov je 4. december 2023.

Do Vianoc pre deti z detských domovov sa zapoja aj zamestnanci Packety

Packeta sa okrem logistickej podpory a bezplatného doručovania darčekov z projektu Vianocezkrabicky.sk rozhodla pomáhať ešte výraznejšie.

„Každý rok si vyberieme jedno centrum, kde deťom vyberáme darčeky spolu s mojimi kolegami z Packety. Každý obdaruje jedno dieťa, ktorému aspoň takto pomôže spríjemniť Vianoce. Obyčajne si stanovíme spoločný rozpočet, aby všetky deti dostali darčeky v približne rovnakej hodnote. Veľká vďaka však patrí aj našim kuriérom, ktorí vlani tieto darčeky pre deti z detských domovov rozvážali aj po pracovnej dobe, len preto, aby sme ich naozaj stihli doručiť ešte pred Štedrým dňom. Sú to naozaj ľudia s veľkým srdcom.“
Alexander Jančo
Managing Director Packeta Slovakia

Nezabudnite si prečítať aj...


Zdieľať:

Rubriky