Blog

Zásielky doručujeme aj do Spojených arabských emirátov

7. 9. 2021, 15:27

Vážení partneri,

prinášame vám rýchly a jednoduchý spôsob ako rozšíriť svoje pole pôsobnosti o lukratívny arabský trh a expandovať na Blízky východ. Už teraz vám ponúkame možnosť doručovať tovar do Spojených arabských emirátov a onedlho vám ponúkneme možnosť expanzie i do Kataru, Saudskej Arábie či Ománu. Pritom stačí mať e-shop s mutáciou v angličtine.

Packeta je hrdým členom zruženia Czech Business Council Dubai 

I napriek neľahkej pandemickej situácii prebiehali intenzívne rokovania Packety v Spojených arabských emirátoch, vďaka ktorým sa Packeta stala hrdým členom združenia podnikateľov Czech Business Council Dubai. Týmto partnerstvom si Packeta zaistila stabilné zázemie pre svoju expanziu do SAE i okolitých krajín.

Cieľová adresa: Spojené arabské emiráty 

Po novom môžete s nami posielať zásielku komukoľvek v Spojených arabských emirátoch až ku dverám zákazníka a to už od  14,52 EUR. Vašim zákazníkom v SAE zásielky doručí náš lokálny prepravný partner Aramex, s ktorým budeme spolupracovať aj v ďalších krajinách Blízkeho východu.

Expresná letecká preprava

Zásielky prepravujeme letecky na letisko v Dubaji, kde ich prevezme náš partner Aramex

Doručené za 3 dni

Aj keď sú Spojené arabské emiráty od Slovenska vzdialené, vašim zákazníkom doručíme zásielky v režime D+3!       

Najnižšie ceny na trhu

Za prepravu do SAE zaplatíte už od 14,52 EUR za zásielku.

Rovnaká cena pre všetky emiráty

Oproti iným prepravcom ponúkame doručenie do všetkých emirátov za jednotnú cenu – a to i do tých najvzdialenejších.

Doručovanie do SAE alebo čo by vás mohlo zaujímať 

Prepravca Aramex je významný medzinárodný hráč so silným postavením na Strednom východe a deklaruje takmer 100% doručiteľnosť.

Adresátom v SAE chodí notifikácia a svoje zásielky sú schopní si trasovať v modernej mobilnej aplikácii. Väčšina miestneho trhu používa prevažne smartphony a aplikácie.

Colná správa vymeria prepravcovi u cennejších zásielok colný poplatok, ktorý je vybraný od príjemcu v hotovosti alebo kartou pri doručovaní.

Pri leteckej preprave sa uplatňuje prepočet hmotnosti zásielok na volumetrickú váhu, kedy sa váha počíta vzorcom v cm: šírka x dĺžka x výška / 5000 = volumetrická hmotnosť. Podľa pravidiel dopravcu je potom fakturovaná vždy tá hmotnosť zásielky, ktorá má vyššiu hodnotu.

Jedná sa o predplatené zásielky bez COD.

V prípade obmedzení letov, najmä kvôli pandémii Covid-19, sa doručenie môže o niekoľko dní predĺžiť.

Colná deklarácia 

Preclenie zásielok nie je zahrnuté v cene prepravy. Výška colného poplatku je určená miestnym colným úradom podľa aktuálne platných noriem. Colný poplatok hradí príjemca zásielky, a to kartou alebo v hotovosti pri prevzatí zásielky od kuriéra.

Tovar vylúčený z prepravy 

Do Spojených arabských emirátov nie je možné doručovať najmä:

  • samostatné batérie a lítiové batérie v produktoch
  • tekutiny
  • potraviny
  • alkohol
  • tabak
  • protiislamistické materiály
  • tovar, ktorý je platnou legislatívou automaticky vylučovaný z leteckej prepravy (napr. zbrane vrátane napodobenín strelných zbraní, výbušniny, strelivo, narkotiká a drogy, chemické látky, batérie, suchý ľad, rádioaktívne látky, zapaľovače, aerosóly (spreje), plynové fľaše či magnetické materiály)

Prečítajte si, aké parametre musia spĺňať zásielky smerujúce do SAE.


Zdieľať:

Rubriky