Blog

Zásielku k vám doručíme jednoduchšie a bezpečnejšie

9. 12. 2021, 16:25

Preukazovanie sa dokladom totožnosti a podpisovanie papierov pri prebratí vašej zásielky je už minulosťou. Kuriér vám po novom odovzdá zásielku, rýchlejšie, jednoduchšie a predovšetkým bezpečnejšie.

Bezkontaktné doručenie zásielky

Rýchlosť a bezpečnosť je v súčasnosti dôležitejšia viac ako inokedy. Neustále hľadáme spôsoby, ako naďalej zlepšovať naše služby a dlhé čakanie je pre nás neprípustné. Pri doručení balíka kuriérom Packety vám stačí nahlásiť nášmu kuriérovi unikátny PIN kód alebo sa preukážete QR kódom, ktorý ste dostali v SMS správe. Využitie PIN kódu alebo QR kódu pri preberaní zásielky ešte viac zefektívni naše logistické služby. Odstránili sme zbytočné papierovanie a minimalizovali kontakt potrebný k prebratiu balíka.

Práve doba COVID-19 bola hnacím motorom k tomuto rozhodnutiu. Zmeny a inovácie, ktoré Packeta implementuje majú za cieľ maximalizovať opatrnosť a bezpečnosť pri doručovaní. Bezkontaktným výdajom pomáha Packeta ochraňovať zdravie ako zákazníkov, tak aj kuriérov, ktorí prichádzajú denne do kontaktu s desiatkami príjemcov. Doručovaním prostredníctvom QR kódu alebo PIN kódu sme eliminovali nutnosť dotýkania sa dokladov, cudzích telefónov, skenerov, či pera, ktoré pred vami držalo v ten deň už X ľudí.

.

Má to však aj ďalšiu výhodu. Pokiaľ budete vedieť, že sa na danej adrese v čase doručenia nebudete zdržiavať, môže vám zásielku vyzdvihnúť príbuzný, sused alebo vrátnik. Zákazník sa už nemusí preukazovať dokladom totožnosti a tak stačí, ak poskytnete unikátny PIN alebo QR kód k danej zásielke zodpovednej osobe.

Bezkontaktná platba za dobierku

Bezpečnosť pri doručovaní zásielok je prvoradá, preto je bezhotovostná bezkontaktná platba kuriérovi Packety za vaše dobierky u nás samozrejmosťou. Veríme, že bezkontaktné platby za dobierky, prispejú k zníženiu rizika šírenia nákazy koronavírusom. Bezhotovostný spôsob platenia je navyše oveľa jednoduchší, mnohonásobne rýchlejší a zvyšuje bezpečnosť, súvisiacu s výberom hotovosti a transparentnosťou platieb.

V Packete máte hneď tri možnosti ako zaplatiť bezkontaktne za svoju zásielku.

  • Bezkontaktnou platbou platobnou kartou – Akceptované sú všetky typy platobných kariet a pre nižšie sumy je možná aj bezkontaktná platba priamo kuriérovi spoločnosti Packeta.
  • Online platba cez platobnú bránu – Zaplatiť dobierku je možné cez platobnú bránu zásielky získanú prostredníctvom SMS či e-mailu. Po kliknutí na link budete automaticky presmerovaní na stránku platobnej brány ČSOB, kde budete môcť uhradiť dobierku elektronicky bezhotovostnou platbou.
  • Platba priamo v mobilnej aplikácii Packeta – Stiahnite si mobilnú aplikáciu Packeta a zaplaťte za vašu dobierku dopredu z pohodlia domova. Nemusíte na nič čakať po, nahlásení kódu okamžite odchádzate so zásielkou v rukách. Platba cez aplikáciu je ďalším oveľa rýchlejším a hlavne pohodlnejším spôsobom, ako uhradiť dobierku. Zvlášť v čase, keď veľa z nás už nenosí vo vrecku peňaženku, ale platí všetko cez telefón.

Zdieľať:

Rubriky