Blog

Vianoce z krabičky prinášajú darčeky znevýhodneným deťom

21. 11. 2022, 11:50

Spúšťa sa ďalší ročník darovacej akcie, v ktorej môžete urobiť radosť deťom, ktoré to potrebujú. Packeta pri tom samozrejme opäť nebude chýbať. Vianočné krabičky budeme deťom po celom Slovensku doručovať úplne zadarmo.

Vianoce sú pre deti tým najobľúbenejším sviatkom v roku. Je to pre ne čas radosti, oddychu s blízkymi a hlavne darčekov. Mnohé deti si však pod stromčekom nenájdu žiadne prekvapenie. A práve pre ne je určený projekt Vianoce z krabičky neziskovej organizácie Robme radosť, ktorého súčasťou je Packeta aj tento rok. Tešíme sa, že môžeme znovu rozvážať radosť v krabičke, aby čo najviac detí zažilo krásne Vianoce.

Ako môžete pomôcť?

Cieľom projektu Vianoce z krabičky je obdarovanie detí z detských domovov, azylových centier alebo sociálne slabších rodín prostredníctvom darčekov od ľudí – teda nás všetkých. Vašim vianočným balíkom môžete obdarovať deti a mládež vo veku od 0 do 25 rokov.

Vybrané deti zapojené do tejto akcie sa potešia akémukoľvek darčeku. Medzi najvhodnejšie patria určite puzzle, spoločenské hry, knihy, kozmetika, sladkosti alebo rôzne drobnosti, pričom každý balíček by mal obsahovať aspoň 3-4 predmety. Darčeky vyberajte s ohľadom na vek a pohlavie dieťaťa. 

Aj vďaka vám tak budú môcť deti v neľahkej situácii zažiť naozajstné čaro Vianoc a splnených prianí.

Dokedy je možné odosielať balíčky?

Vaše balíčky môžete odosielať od 21. novembra 2022. Aby sme ich stihli doručiť včas, je potrebné balíčky odoslať cez Packetu najneskôr do 4.12.2022 na ktoromkoľvek z našich viac ako 1300 výdajných a podacích miest.

Ako to funguje?

  1. Vyberte si centrum, kam chcete poslať balíček – Vyberte si jedno z centier z tabuľky nižšie, v ktorom chcete obdarovať vami zvolené dieťa.
  2. Vyberte si dieťa, ktoré obdarujetePo kliknutí na tlačidlo konkrétneho centra, je potrebné si vybrať dieťa, ktoré chcete obdarovať a následne potvrdiť rezerváciu darčeku – tento krok je veľmi dôležitý.
  3. Pripravte a označte balíčekDarček vložte do krabice s vekom s možnosťou otvorenia tak, aby sa dal darček prípadne skontrolovať. Stačí, ak klasickú krabicu od topánok oblepíte baliacim papierom a zaviažete stuhou alebo kúpite hotovú krabicu, do ktorej darček zabalíte. Na krabicu nezabudnite napísať komu je darček určený, tzn. uveďte pohlavie a vek dieťaťa, prípadne meno, ak je zverejnené.
  4. Odošlite balíček ZADARMO – Na odoslanie baIíčka si stačí iba stiahnuť našu aplikáciu Packeta. Inštrukcie ako postupovať v aplikácii a ako odoslať balíček nájdete dole na tejto stránke alebo v podrobnom manuáli.

Ako odoslať zásielku zadarmo?

V Packete vieme, aké dôležité je prinášať radosť deťom, ktoré to v živote nemajú ľahké. Pomôcť chceme aj my. Preto každý z vás, kto sa rozhodne obdarovať deti, môže svoj darček odoslať cez Packetu úplne zadarmo.

Odosielajte cez mobilnú aplikáciu Packeta.

Postup:

  1. Zásielku bezpečne zabaľte, aby nedošlo k poškodeniu – odporúčame vyplniť voľný priestor v balíčku materiálom, ktorý zabezpečí aby bol jeho obsah odolný pri manipulácii.
  2. Stiahnite si mobilnú aplikácii Packeta, ktorá je dostupná na Google Play (Android) alebo AppStore (iOS).
  3. Odošlite zásielku cez mobilnú aplikáciu. Po stiahnutí vyplňte údaje, kliknite na tlačidlo Vrátiť zásielku a zadajte jeden z uvedených Vratkových kódov – kódy pre bezplatné odosielanie do jednotlivých centier.
  4. Je potrebné zadať Vratkový kód prislúchajúci danému centru, ktorý ste zvolili pri výbere dieťaťa. Vratkový kód pre dané centrum nájdete po kliknutí na tlačidlo v zozname centier vyššie.
  5. Zabalenú zásielku doneste na jedno z viac ako 1 300 výdajných a podacích miest Packete, ktoré Vám najviac vyhovuje. Ich zoznam nájdete tu.

Vaša zásielka šťastne dorazí do vami zvoleného centra, aby spravila krajšie Vianoce a rozžiarila šťastím nejedny detské očká.

ĎAKUJEME ❤️

 


Zdieľať:

Rubriky