Blog

Sezóna 2021 s Packetou

30. 11. 2021, 14:00

Sezóna je už za dverami a preto máme pre vás prichystanú  nádielku informácií týkajúcich sa prevádzky Packety v nasledujúcich mesiacoch. Chcete vedieť, či aj tento rok plánujeme dočasne skrátiť úložnú dobu zásielok na našich výdajných miestach alebo vás zaujíma, ktorí európsky dopravcovia  zavádzajú sezónne príplatky? Tak ste na správnom mieste! V tomto článku budeme pravidelne pridávať a aktualizovať všetky informácie súvisiace s doručovaním počas vianočnej sezóny 2021.

Doručenie do Štedrého dňa

Čo je potrebné spraviť preto, aby vašim zákazníkom zo Slovenska sme doručili ich zásielky pod stromček včas? V prvom rade je potrebné nám ich odovzdať s dostatočným predstihom. Pre úspešné doručenie do Štedrého dňa v rámci Slovenskej republiky je preto potrebné mať na pamäti tieto dva dôležité dátumy:

20.12.2021

pre podanie na výdajnom mieste

21.12.2021

pre podanie na depe alebo prostredníctvom zvozov

💡 Tip: Podávate zásielky na našich podacích miestach? Nezabudnite pravidelne kontrolovať na našich webových stránkach alebo v aplikácii ich otváracie hodiny a či nie sú počas sviatkov zatvorené.

Ako to bude so zásielkami do zahraničia?

Aj našim logistickým partnerom záleží na tom, aby všetky zásielky stihli doručiť do Vianoc. Preto nám poslali odporúčané termíny pre podanie zásielok. Nájdete ich tu.

Uvedené dátumy platia pre podanie zásielok na našich depách. Ak zásielky podávate do zahraničia cez podacie miesta Packety, treba počítať s podaním zásielky vždy min. o jeden pracovný deň skôr.

Prevádzka našich dep počas sviatkov

Naše depá budú fungovať do konca roka v štandardných otváracích hodinách. Otváracie hodiny jednotlivých dep nájdete tu.

Na Štedrý deň budú naše depá zatvorené, aby sme si aj my mohli naplno užiť dôležité chvíle s rodinami pri vianočnom stromčeku.

Tento rok vychádza Silvester na piatok, preto aj v tento deň bude prevádzka Packety fungovať na 100 %, rovnako aj v prvý pondelok v novom roku.

Dobré vedieť: Výše uvedené termíny sa týkajú výhradne prevádzky dep. Naše výdajné miesta ako každý rok budú aktualizovať svoje otváracie hodiny,  aby ste mali na našom webu čo najskôr informácie o tom, kedy  a na ktorom výdajnom mieste v priebehu Vianoc zásielky podávať.

Skrátená úložná doba zásielok

Na sezónu sme pripravení. Naša sieť výdajných miest na Slovensku pojme denne viac ako 203 tisíc zásielok. Skrátenie úložnej doby nám pomáha udržať kapacitu siete pružnejšou a zároveň nabáda zákazníkov k rýchlejšiemu vyzdvihnutiu ich zásielok. To znamená, že aj dobierky budú na vašich účtoch omnoho skôr.

Výdajné miesto: 5 + 2

Na vyzdvihnutie má príjemca 5 dní, počas ktorých je výdajné miesto otvorené. Predĺženie bude možné maximálne o ďalšie 2 dni na celkových 7 dní (cez aplikáciu potom len o deň, a to do počtu max. 2 otváracích dní výdajného miesta).

Z-BOX: 2 + 1

Na vyzdvihnutie má príjemca 2 kalendárne dni. Predĺženie bude možné maximálne o 1 deň na celkové 3 kalendárne dni. Platí od 15. 11. 2021. Po uplynutí lehoty budú zásielky vrátené späť k Vám.

Skrátená úložná doba bude platiť pre všetky naše výdajné miesta na Slovensku, ako aj v Čechách, Maďarsku a Rumunsku. 

Prevádzka zákazníckej linky počas sezóny

V decembri bude náš zákaznícky servis k dispozícií aj počas soboty a to vždy od 8:00 do 16:30. Naše linky budú dostupné v týchto termínoch:

  • 4. 12. 2021
  • 11. 12. 2021
  • 18. 12. 2021

Linky zákazníckeho servisu  budú dostupné aj na Silvestra 31.12.2021 v čase od 08:00 do 12:00.

Sezónne príplatky

S našimi logistickými partnermi sa už teraz pripravujeme na niekoľkonásobne vyššie objemy zásielok v priebehu predvianočného obdobia. Aby sme očakávaný veľký nápor zvládli bez problémov, pristupujeme, rovnako ako mnoho našich európskych dopravcov, k opatreniam smerujúcim k regulovaniu množstva balíkov dočasným zvýšením cien. V tomto smere sme nútení do nášho cenníka služieb platného od 1.11.2021 premietnuť aj sezónne príplatky externých prepravcov. Zabezpečíme tým maximálne optimalizovanie procesov spojených s doručovaním.


Zdieľať:

Rubriky