Blog

Povinný formát tlače štítkov od 1.6.2023

11. 5. 2023, 13:17

Predstavujeme vám novinku v procese tlačenia štítkov, ktorá zaistí ešte rýchlejšiu prepravu vašich zásielok. Od júna bude možné v klientskej sekcii tlačiť štítky iba vo formáte A6 (priama tlač) s výnimkou štítkov pre zásielky doručované na výdajné miesta Packety. Čo táto zmena prinesie? 

Upozornenie

Táto zmena sa nedotkne klientov, ktorí štítky na zásielky tlačia prostredníctvom API.

Prečo dochádza ku zmene?

V súčasnosti vám v klientskej sekcii umožňujeme tlačiť prepravné štítky v niekoľkých variantoch pre formát papiera A4 (210 × 297 mm):

KS_tlac_stitky

Ak sú tieto štítky určené pre zásielky doručované našimi externými dopravcami alebo kuriérom Packety na adresu príjemcu v SK a CZ, vytlačia sa nepriame štítky, ktoré pre korektné doručenie nevyhovujú alebo ich naši partneri neakceptujú. Na našich depách potom musíme zásielky prelepovať tzv. priamym štítkom (variant A6).

Aké výhody prinesie tlač štítkov vo variante A6?

✅ Vaša zásielka nebude musieť čakať na preštítkovanie naším depom prejde rýchlejšie a  rýchlejšie ju potom doručíme do cieľovej destinácie (až D+1 aj pre zahraničné zásielky) 

✅ Vy aj váš zákazník budete mať ihneď po podaní zásielky k dispozícii trasovacie číslo koncového dopravcu pre sledovanie zásielky 

 Budete mať istotu, že parametre zásielky (najmä adresa príjemcu) sú platné 

Ako to bude prebiehať po 1.6.2023?

Náš systém zásielky, ku ktorým majú byť vytlačené štítky vo variante A6, automaticky označí ikonou A6 na ľavej strane:

 Pre takto označené zásielky stačí cez Hromadné akcie zvoliť tlač štítku vo variante A6, pričom vybrať si môžete:

  • A6 štítky (1/4 A4) priama tlač 1 ks/stránka
  • A6 štítky (1/4 A4) priama tlač 4 ks/stránka

Vďaka tomu vytlačíte priame štítky daného dopravcu a na depách Packeta už nebude potrebné zásielky prelepovať.

Ak budete chcieť vytlačiť štítky v inom ako požadovanom variante, zobrazí sa chybové hlásenie s upozornením, že je potrebné zmeniť typ štítku.

Sledujte ikonku A6

Štítky zásielok, ktoré je potrebné tlačiť vo variante A6, budú v klientskej sekcii označené touto ikonou (viď ikonka vľavo). Štítky ostatných zásielok bez ikonky, môžete tlačiť vo variante, na ktorý ste zvyknutí.

Neuniklo vám?

Zdieľať:

Rubriky