Blog

Pošlite cez Packetu balíček na pomoc osamelým rodičom #CHCEMPOMAHAT

20. 9. 2022, 15:01

Životné náklady sa za posledné mesiace extrémne zvýšili. Rast energií, inflácia, prepúšťanie urobili mnohým osamelým rodičom život ešte komplikovanejší, akým bol doteraz. K tomu ešte začal nový školský rok a s ním ďalšie náklady, ktoré zaťažia rozpočet nejednej rodiny v núdzi. Z peňaženiek im zmizne hneď niekoľko stoviek. Preto Packeta spolu s neziskovou organizáciou JEDEN RODIČ prišla s výzvou #CHCEMPOMAHAT, vďaka ktorej môže osamelým rodičom pomôcť ktokoľvek poslaním zásielky s nevyhnutnými potrebami cez Packetu.

Jednorodičia, ktorí vychovávajú deti samostatne sú vystavení v tomto období veľkej psychickej, sociálnej a finančnej záťaži a majú existenčné problémy. Ich dlhodobo nepriaznivá finančná situácia sa kvôli rastu životných nákladov, cien a energií ešte zhoršuje. Situáciu priťažuje aj začiatok školského roka, ktorý je spojený s nákupom školských potrieb, oblečenia a obuvi. Počet jednorodičov v núdzi pritom stále rastie. „Týchto viac ako 150 tisíc jednorodičov si môže navzájom posielať za 1 cent to, čo práve potrebujú. Či už sú to trvanlivé potraviny, oblečenie, kozmetické prípravky. Stačí použiť zľavový kód a zásielku poslať pomocou Packety,“ konštatuje  Eva Marková z neziskovej organizácie JEDEN RODIČ.

Čo sa môže darovať:

  • Hygienické potreby
  • Trvanlivé potraviny
  • Prezuvky
  • Oblečenie
  • Školské pomôcky

Pre koho je to určené:

Jednorodičia v ťažkej životnej situácii a ich školopovinné deti od 6 do 18 rokov.

Ako môžete pomôcť?

Na podpornej skupine Jeden rodič na sociálnej sieti sa skontaktujte s rodinou v núdzi a dohodnite sa na obsahu zásielky. Či pošlete niekomu školské potreby, oblečenie alebo knižky, je už na vás.

Do výzvy sa môže zapojiť ktokoľvek, kto má záujem pomáhať.

Pripravte zásielku a odošlite ju cez aplikáciu Packeta so špeciálnym zľavovým kódom* CHCEMPOMOCT. Cena za odoslanie bude len 0,01 EUR.

*Zľavový kód platí pre všetkých novoregistrovaných užívateľov a prvých odosielateľov.

Ako balíky odoslať?

Zásielku odošlete prostredníctvom aplikácie Packeta, ktorú si stiahnete na tomto odkaze:

  1. V aplikácii Packeta jednoducho kliknite na Odoslať zásielku. Vyplňte kontaktné údaje príjemcu. Vyberte cieľové výdajné miesto, prípadne uveďte adresu. Ako odoslať zásielku nájdete aj v tomto video návode.
  2. Na konci zvoľte promo kód a do políčka potom zadajte kód CHCEMPOMOCT. Vaša zásielka tak bude spoplatnená iba jedným centom. Každý užívateľ môže použiť kód iba jedenkrát.
  3. Zásielku zaneste na ktorékoľvek podacie miesto Packety. Na zásielku nemusíte nič lepiť ani písať, obsluhe stačí nahlásiť heslo, ktoré vygeneruje aplikácia po elektronickom podaji.
  4. Maximálna hmotnosť zásielky je 5 kg a maximálny rozmer jednej strany 50 cm. Všetko o odosielaní cez Packetu nájdete na tomto odkaze.

Do kedy je možné odosielať zásielky za 0,01 EUR?

Vaše zásielky môžete odosielať okamžite. Zľavový kód CHCEMPOMOCT na odoslanie zásielky za 1 cent platí len do 15.10.2022 a iba v rámci Slovenska.


Zdieľať:

Rubriky