Blog

Packeta podporuje Deň narcisov

26. 4. 2022, 13:50

Na Slovensku je veľa vzácnych zbierok. Pre ľudí s rakovinou je však zbierka Deň narcisov tá najvzácnejšia a my v Packete ju opäť radi podporíme.

28. apríl je dňom, kedy si ľudia na Slovensku už po 26. krát v jeden deň v roku pripnú na odev narcis a vyjadria tým svoju podporu a spolupatričnosť s ľuďmi bojujúcimi s rakovinou. Verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine na pomoc onkologickým pacientom je jeden z najstarších projektov, ktoré upriamujú pozornosť verejnosti na problematiku onkológie. Posledné dva roky prebiehala táto zbierka pre pandémiu koronavírusu vo virtuálnej forme. Avšak po tejto potrebnej pauze budú na slovenských uliciach opäť svietiť žlté narcisy ako symbol podpory a nádeje pre pacientov, ktorí bojujú s onkologickým ochorením.

Čo je Deň narcisov?

Deň narcisov je finančná zbierka, ktorá predstavuje najväčší zdroj príjmu Ligy proti rakovine na celoročné organizovanie projektov a programov pre onkologických pacientov a pre ich rodiny. Posledné dva roky sa vzhľadom k pandémii koronavírusu zbierka nemohla konať v uliciach, čo malo dopad na pokles výnosu oproti predošlým rokom. Tento rok však narcisy opäť rozžiaria ulice žltou farbou. Podporiť zbierku tak bude možné nielen cez SMS či priamo na účet, ale taktiež príspevkom do pokladničiek dobrovoľníkov v uliciach.

Kedy a kde zakvitnú narcisy?

Zbierka v uliciach sa uskutoční 28. apríla. Faktom ale ostáva, že mnoho ľudí by aj chcelo podporiť zbierku, no nie vždy majú možnosť stretnúť dobrovoľníka v uliciach prispieť a podporiť zbierku Deň narcisov. Práve pre nich je tu možnosť prispieť či už cez SMS na číslo 848 v hodnote 3 Eurá v sieti všetkých mobilných operátorov, cez QR kód alebo zaslaním ľubovoľnej sumy na číslo účtu SK09 0900 0000 0054 5454 5454, a to v termíne od 21. apríla do 6. mája.

Ako pomáha Packeta?

„Na každom našom  výdajnom mieste majú zákazníci pri výdaji zásielky k dispozícii informačný leták Ligy proti rakovine. Celkovo sa rozdá  viac ako 250 000 letákov. Vďaka patrí našim výdajným miestam, ktoré vyvesili plagáty s informáciami ako pomôcť. Ľahostajné to neostalo ani našim partnerom z e-commerce trhu.“

Alexander Jančo, výkonný riaditeľ Packeta na Slovensku

Cieľom pomoci je nielen zlepšiť minuloročný výťažok zbierky, ale aj zvýšiť povedomie o tom, že aj napriek pandémii koronavírusu existujú pacienti s rakovinou, ktorí potrebujú počas liečby pomoc a starostlivosť.

„Oceňujeme prístup Packety a všetkých slovenských e-shopov, ktorí sa rozhodli venovať svoj priestor a v rámci svojich možností pomôcť dobrej veci. Chápeme náročnú situáciu, ktorá ostatný rok  ovplyvnila mnoho podobných aktivít a projektov takéto druhu, ako je Deň narcisov. Aj napriek výraznému poklesu výnosu zbierky v minulom roku sme vďační za každý príspevok, ktorý umožnil kontinuálne realizovať pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám. Ďakujeme všetkým, ktorý sa rozhodnú Deň narcisov podporiť tento rok, pretože rakovina prestávku nemá a tak ani Deň narcisov nemôže mať pauzu – pacienti nás potrebujú.“ 

Ing. Eva Kováčová, výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine

V mene tímu Ligy proti rakovine, v mene každého pacienta, vopred ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodnú stať sa týmto spôsobom podporovateľom Dňa narcisov.

 

Viac informácií o Dni narcisov nájdete na stránke www.dennarcisov.sk a viac o tom, ako pomáha Liga proti rakovine zo zbierky DEŇ NARCISOV nájdete na https://www.dennarcisov.sk/ako-pomahame.

 

Prispieť môžete od 21.4. do 6.5. 2022.


Zdieľať:

Rubriky