Blog

Nový formát balíkových kódov

5. 1. 2023, 8:51

V druhej polovice januára nastane zmena vo formáte kódov na tzv. master balíkoch (dodacích listoch). Ide o veľké krabice, do ktorých sú vkladané jednotlivé zásielky a ktoré slúžia pre distribúciu zásielok na naše depá a výdajné miesta.

Čo sa mení a prečo?

Súčasnú podobu verejných balíkových kódov (napr. D12345678) nahradí nový tvar kódov, ktorý bude kompatibilný s našim novým logistickým systémom a ponúkne dostatočnú zásobu unikátnych kódov do budúcnosti.

Ako bude vyzerať nový kód?

Nový tvar kódu bude uvedený vo formáte D-***-XM-id, kde hodnota „id“ je číslo, ktoré môže začínať aj nulou či viac nulami (napr. D-***-XM-85874013).

Nový tvar kódu na dodacom liste:

Pôvodný tvar kódu na dodacom liste:

Ako zmena ovplyvní e-shopy?

  • Klienti (eshopy) pracujúci v online režime (API) – zmena formátu kódu sa vás priamo nedotkne, keďže nedôjde k žiadnym procesným zmenám. Nový formát kódov sa plynulo nahradí a sťahované dodacie listy sa upravia automaticky.
  • Klienti používajúci našu klientskú sekciu – v klientskej sekcii bude všetko aktualizované a vy sami nemusíte nič upravovať ani meniť.

Úprava zo strany klienta (e-shopu) je nutná iba vtedy, pokiaľ používate vlastnú podobu dodacích listov. V takom prípade je potrebné zohľadniť úpravy vo vašich implementáciách.

 

Nepracujete cez API?

Ak patríte ku klientom (eshopom), ktorí používajú offline alebo vlastnú tvorbu radov dodacích listov, tak vám odporúčame prejsť do online režimu (API).
V prípade, že potrebujete našu pomoc, alebo konzultáciu, neváhajte sa obrátiť na našu podporu na email technicka.podpora@packeta.sk.


Zdieľať:

Rubriky