Blog

Možnosť opravy doručovacej adresy príjemcu

22. 3. 2023, 16:42

Máme pre vás super správu! V rámci kontinuálneho skvalitňovania našej služby Doručenie na adresu v blízkej dobe spustíme možnosť opravy či upresnenia nesprávne uvedenej adresy na zásielkach doručovaných v rámci Slovenska.

Novinka: Jednoduchá oprava adresy

V súčasnosti je stav taký, že pokiaľ je na zásielke smerujúcej od odosielateľa (z e-shopu) k zákazníkovi nesprávne alebo nepresne uvedená adresa, zbytočne sa predlžuje doručenie zásielky, alebo zásielku dokonca nie je možné zákazníkovi doručiť vôbec — a tá je potom označená ako vratka.

Akonáhle však spustíme systém pre opravu adries, adresátovi v prípade nesprávne uvedenej adresy pošleme info, že treba adresu opraviť, a tak budeme môcť situáciu pružne vyriešiť. Adresát tak nepocíti žiadne oneskorenie alebo komplikácie s doručením.

Informáciu o nepresnej adrese budeme posielať priamo príjemcom

Tí si adresu v systéme sami jednoducho opravia. Budú mať k dispozícii mapu, v ktorej si pomocou pinu určia presnú GPS polohu pre doručenie zásielky.

Spoločne eliminujeme množstvo vratiek a zrychlíme doručenie

Ku spusteniu možnosti opravy adries pristupujeme z dôvodu veľkého množstva zásielok, ktoré majú nepresne či nesprávne uvedenú adresu, vzhľadom k čomu potom vznikajú oneskorenia v doručení.

A ako to bude fungovať? Pri zistení chybnej adresy pošleme adresátovi e-mailom informáciu o nutnosti opravy spoločne s odkazom na našu stránku, kde bude možné adresu za pomoci mapy opraviť.

Oprava adresy v 5 krokoch:

  1. Adresát si objednal tovar z e-shopu a omylom urobil chybu v doručovacej adrese, prípadne chyba vznikla na strane odosielateľa (e-shopu). Napr. je uvedený názov ulice so súpisným číslom, ktoré v danom meste/obci vôbec neexistujú.
  2. Po prijatí zásielky s nesprávnou adresou do nášho systému , pošleme príjemcovi zásielky notifikáciu s odkazom na náš web a vyzveme ho na opravu adresy.
  3. Po prijatí zásielky s nesprávnou adresou na depo, pošleme príjemcovi výzvu na opravu adresy druhý krát s informáciou, že na opravu adresy mu ostáva len 24 hodín, inak bude vrátená späť odosielateľovi.
  4. Adresát obdrží v notifikáciách odkaz na náš web, kde uskutoční opravu adresy — môže jednoducho umiestniť pin na miesto na mape, kam máme zásielku doručiť (čo sa hodí najmä pri doručovaní do špecifických oblastí, napr. do priemyselnej zóny či chatovej oblasti, kde chýba ulica a súpisné číslo).
  5. Náš kuriér dostane novú adresu pre doručenie a môže smelo vyraziť na cestu!

Bližšie info už čoskoro: O presnom termíne nasadenia a pravidlách opráv vás budeme  informovať onedlho.


Zdieľať:

Rubriky