Blog

COVID-19: Aktuálne informácie pre výdajné miesta

24. 11. 2021, 18:54

Aktualizované dňa: 24.11.2021 o 20:00

Aktualizácia: Výdajné miesta Packety môžu fungovať aj počas lockdownu

Vážení partneri,
 
zhoršujúca sa situácia s pretrvávajúcim stavom pandémie COVID-19 priviedla našu vládu k tomu, že sa rozhodla sprísniť už zavedené opatrenia a dnes opätovne vyhlásila takmer po roku ďalší lockdown. Ten bude uvedený do praxe už tento štvrtok, 25.11.2021 a bude trvať dva týždne. Do 8.12.2021 tak dôjde k obmedzeniu predaja v maloobchodných prevádzkach. Zmienené obmedzenia sa však nevzťahujú na sieť výdajných miest Packeta, ktoré môžu ostať naďalej otvorené za účelom spracovania zásielok (výdaj a podaj). Naše výdajné miesta sú prevádzkami esenciálneho charakteru a majú tak podľa vyhlásenie vlády výnimku.
 
Spolu to zvládneme
 
Uvedomujeme si, že dvojtýždňový lockdown môže ohroziť maloobchodný predaj. Tvrdý lockdown nás zastihol v predvianočnom období, kedy na výdajné miesta smeruje omnoho viac zásielok ako v priebehu roka.  Preto veríme, že ponecháte otvorené vaše prevádzky pre výdaj a podaj zásielok a aspoň čiastočne tak pokryjete náklady súvisiace s činnosťou predajne. Ďalšou možnosťou ako znížiť finančný dopad súvisiaci so sprísnením opatrení, je možnosť dočasného navýšenia kapacít vašej prevádzky, a tým navýšenie príjmu zásielok, s ktorým je spojená odmena za ich spracovanie.
 
Dajte nám vedieť, či ostanete otvorený
 
Pripravili sme si pre vás formulár týkajúci sa informácií o vašej prevádzke, jej dostupnosti a iné informácie, ktoré sú pre nás v tejto chvíli veľmi dôležité. Preto si vás dovoľujeme požiadať o jeho vyplnenie, ideálne obratom do 24 hodín.
 

Situáciu budeme aj naďalej monitorovať a v prípade akýchkoľvek ďalších zmien týkajúcich sa Packety a našich výdajných miest, vás budeme okamžite informovať.

Ďakujeme za spoluprácu.

Vaša Packeta

Aktualizované dňa: 22.11.2021 o 10:30

Aktualizácia: Sprísnené Covid opatrenia sa dotkvýdajných miest v obchodných centrách

Vážení partneri,

v súvislosti so zhoršujúcou sa situáciou šírenia pandemického ochorenia COVID-19, Úrad verejného zdravotníctva vydal novú vyhlášku, ktorá nadobúda platnosť od dnešného dňa 22.11.2021.

Naše výdajné miesta sú prevádzkami esenciálneho charakteru a preto aj naďalej ostávajú otvorené pre výdaj a podaj zásielok v okresoch 1. až 3. stupňa ohrozenia COVID AUTOMAT-u bez dodržiavania režimu OTP. Pre výdajné miesta, ktorých prevádzky sa nachádzajú v obchodných domoch, platí od 22.11. režim OP (očkovaný/po prekonaní). Režim OP neplatí pre tie obchodné domy, v ktorých sú otvorené len prevádzky a služby esenciálneho charakteru. Znamená to, že ak v obchodných domoch budú otvorené iba esenciálne prevádzky, môžu do nich vojsť všetci, nielen osoby v režime OP.

Čo je režim OP?

  • osoba kompletne očkovaná,
  • osoba, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami

Podľa vyhlášky vlády je nutné na všetkých výdajných miestach dodržiavať nasledovné opatrenia:

  • Umožnenie vstupu len osobám s prekrytím horných dýchacích ciest
  • Zabezpečenie dezinfekcie
  • Udržiavanie 2 metrového odstupu osôb
  • Koncentrácia max. 1 zákazníka na 15 m2 (okrem výnimiek)
  • Viditeľné informovanie o povinnostiach dodržiavania opatrení pri vstupe do prevádzky
  • Časté vetranie a dezinfekcia plôch

Situáciu budeme naďalej sledovať a o prípadných zmenách vás budeme  informovať.

Aktualizované dňa: 25.10.2021 o 10:30

Aktualizácia: Sprísnené Covid opatrenia sa doručovania na výdajné miesta nedotknú

Vážení partneri,

v súvislosti s aktuálnou situáciou COVID-19 a rozhodnutím Vlády SR zo dňa 7.10.2021 vás chceme uistiť, že sprísnené bezpečnostné opatrenia týkajúce sa obmedzenia prevádzok sa nevzťahujú na sieť výdajných miest Packeta. Prevádzky, ktoré sú našimi výdajnými miestami, môžu zostať naďalej otvorené pre výdaj a podaj zásielok aj v okresoch 3. stupňa ohrozenia COVID AUTOMAT-u (okresy v čiernej farbe).

Podľa vyhlášky vlády je nutné na všetkých výdajných miestach dodržiavať nasledovné opatrenia:

  • Umožnenie vstupu len osobám s prekrytím horných dýchacích ciest
  • Zabezpečenie dezinfekcie
  • Udržiavanie 2 metrového odstupu osôb
  • Koncentrácia max. 1 zákazníka na 15 m2 (okrem výnimiek)
  • Viditeľné informovanie o povinnostiach dodržiavania opatrení pri vstupe do prevádzky
  • Časté vetranie a dezinfekcia plôch

Dôležité upozornenie:  Výdajné miesta Packety, ako zariadenia prevádzkujúce výdaj a podaj zásielok, nemusia podľa vyhlášky dodržiavať režim OTP a teda nie je ich povinnosťou uvádzať pri vstupe do prevádzky, ktorým osobám je umožnený vstup do zariadenia.

Zásielky doručujeme na približne 1400 výdajných miest, na adresu zákazníkov ako aj do Z-BOXov. A to bez obmedzení!

Situáciu budeme aj naďalej monitorovať a v prípade akýchkoľvek ďalších zmien týkajúcich sa Packety a našich výdajných miest, vás budeme okamžite informovať.

Spolu to zvládneme.

Vaša Packeta

Aktualizované dňa: 1.3.2021 o 15:00

Aktualizácia: Prehľad nových opatrení platných od 3.3.2021

Vážení partneri,

vzhľadom k tomu, že Vláda SR vydala nové uznesenie, začnú od stredy 3. marca 2021 platiť nové pravidlá, ktoré majú zabrániť šíreniu ochorenia covid-19. Radi by sme vás preto ubezpečili, že sprísnenými opatreniami sa pre Zásielkovňu nič nemení a všetky výdajné miesta môžu zostať naďalej otvorené pre výdaj a podaj zásielok.

Jediná zmena, ktorá sa zobrazí v každodennom fungovaní vašich prevádzok je v tom, že od 8. marca môže pre vás vzniknúť povinnosť nosenia respirátora FFP2 (týka sa iba obchodných prevádzok a MHD). Od 15. marca však bude respirátor už povinnou záležitosťou vo všetkých vnútorných priestoroch, teda aj na niektorých výdajných a podacích miestach Zásielkovne. Prosíme vás preto o súčinnosť pri dodržiavaní tohto nariadenia na vašich prevádzkach. Zároveň pripomíname, že podľa nariadení Vlády SR a ÚVZ vám prináleží právo žiadať o dodržiavanie opatrení aj zákazníka (nosenie rúška a po novom aj respirátora FFP2, preukázanie sa negatívnym antigénovým alebo RT-PCR testom, prípadne potvrdenie o prekonaní ochorenia covid-19).

Krátky súhrn najdôležitejších zmien pre Zásielkovňu, platných od 3. marca 2021:

  • Možnosť vyzdvihnutia alebo podaj zásielky len do 20:00 hod. na všetkých prevádzkach (naše výdajné miesta podobne ako aj všetky obchody, drogérie a iné prevádzky budú po 20:00 zavreté)
  • Možnosť vychádzať len v čase od 5:00 do 20:00 na presne určené situácie a výnimky zo zákazu, pod ktoré spadajú aj naše výdajné miesta za účelom vyzdvihnutia alebo podania zásielky
  • Od 20:00 do 01:00 hod. úplný zákaz vyhádzania (len s výnimkou cesty na nevyhnutný výkon práce alebo lekárske ošetrenie)
  • Povinnosť nosenia respirátora FFP2 v obchodných prevádzkach a MHD od 8. marca 2021
  • Od 15. marca povinnosť nosenia respirátora FFP2 vo všetkých interiéroch, teda aj na našich výdajných a podacích miestach

Situáciu neustále monitorujeme a v prípade akýchkoľvek ďalších zmien týkajúcich sa Zásielkovne a našich výdajných miest, vás budeme okamžite informovať.

Vieme, že aktuálna situácia a sprísňujúce sa opatrenia sú pre mnohých z vás náročné, ale veríme, že spoločným úsilím prekonáme všetky nástrahy, ktoré nám pandémia priniesla. Prajeme vám v týchto časoch veľa síl a najmä zdravie!

Vaša Zásielkovňa

Aktualizované dňa: 1.1.2021 o 14:39

Aktualizácia: Prísnejší lockdown od 1.1.2021 sa nás nedotkol – výdajné miesta môžu ostať otvorené

 
Vážení partneri, 
 
v súvislosti s aktuálnou situáciou COVID-19 a rozhodnutím Vlády SR opäť sprísniť bezpečnostné opatrenia vás chceme uistiť, že zmienené obmedzenia sa nevzťahujú na našu sieť výdajných miest Zásielkovňa. Vaše prevádzky môžu ostať naďalej otvorené za účelom spracovania zásielok. Doručenie zásielok z internetových obchodov na výdajné miesta má z vládneho nariadenia výnimku. 
Na situáciu opäť pohotovo reagujeme:
    • Sme v úzkom kontakte s krízovým štábom, Vládou SR a jednotlivými ministerstvami
    • Doručenie na výdajné miesta je bez obmedzení
Sme nesmierne vďačí, akú priazeň a trpezlivosť nám v týchto časoch preukazujete. Zvládli sme to predtým, zvládneme to aj teraz.
 
Vaša Zásielkovňa
Aktualizované dňa: 19.12.2020 o 00:57

Aktualizácia: Vyhláška úradu verejného zdravotníctva + právny výklad

 

Vážení partneri,

Úrad verejného zdravotníctva vydal vyhlášku s účinnosťou od 19.12.2020 (str. 15 pdf dokumentu).

Podľa § 1 ods. 1 vyhlášky sa uzatvárajú všetky maloobchodné prevádzky, pričom v ods. 2 vyhlášky sú ustanovené výnimky z tohto zákazu.

Podľa § 1 ods. 2 písm. f) vyhlášky uzatvorenie prevádzok sa nevzťahuje na „výdajné miesta tovarov zakúpených na diaľku pri dodržaní podmienok podľa § 2 ods. 6, pričom tovarom zakúpeným na diaľku sa rozumie tovar zakúpený prostredníctvom prostriedkov diaľkovej komunikácie bez súčasnej fyzickej prítomnosti predávajúceho a kupujúceho, najmä využitím webového sídla, elektronickej pošty alebo telefónu. “

Výdajné miesta musia dodržiavať opatrenia podľa § 2 ods. 6 vyhlášky:

  1. zabezpečiť, aby osoby čakajúce na vydanie tovaru boli rozmiestnené v rade pri dodržaní vzdialenosti aspoň 2 metre medzi osobami; to neplatí pre osoby žijúce v spoločnej domácnosti,
  2. vstup a pobyt vo vonkajších aj vnútorných priestoroch prevádzky umožniť len osobám s prekrytými hornými dýchacími cestami, rúškom, respirátorom bez výdychového ventilu, šálom alebo šatkou,
  3. v prípade vydávania tovaru vo vnútorných priestoroch prevádzky zabezpečiť:
      • aby v miestnosti, kde sa tovar vydáva bol naraz iba jeden zákazník,
      • pri vchode do prevádzky aplikovať vstupujúcim osobám dezinfekciu na ruky alebo poskytnúť jednorazové rukavice,
      • vykonávať časté vetranie priestorov prevádzky a pravidelne vykonávať dezinfekciu dotykových plôch dezinfekčnými prostriedkami s virucídnym účinkom

Preto sme pre vás pripravili dokument, ktorý môžete použiť na výklad / dvere svojej prevádzky.

Aktualizované dňa: 16.12.2020 o 19:28

Aktualizácia: Lockdown nebude mať vplyv na Zásielkovňu

 

Vážení partneri,

sme veľmi radi, že Vláda SR vypočula našu výzvu, ktorú sme iniciovali počas tohto víkendu prostredníctvom médií. Výzvu nájdete tu.

Podľa dnešného vyhlásenia vlády je možné počas zákazu absolvovať cestu na výdajné miesta Zásielkovne. Výdajné miesta Zásielkovne môžu ostať naďalej otvorené za účelom spracovania zásielok (výdaj a podaj).

Zdroj: Youtube /HN Televízia

Podľa doterajších informácií bude otvorených približne 85-90% z vás. Vážime si vašu spoluprácu a lojalitu.

Pred vyhlásením vlády sme oslovili 200 z vás a 15% opýtaných nevedelo zodpovedať, či ostanú otvorení za účelom spracovania zásielok a ďalších 15% povedalo, že otvorení nebudú (z dôvodu plánovanej dovolenky alebo v dôsledku opatrení).

Naše kapacity budú nastavené tak, aby sme obdobie lockdownu (od 19.12.2020 do 10.1.2021) zvládli doručiť všetky zásielky smerujúce na výdajné miesta do Vianoc. V prípade, že zásielky ostanú na akomkoľvek výdajnom mieste, ktoré sa rozhodne svoju prevádzku dočasne uzavrieť, budú zásielky presmerované na najbližšie dostupné výdajné miesto. Pokiaľ sa rozhodnete, že ostanete dočasne uzatvorení, prosíme vás o maximálnu súčinnosť, aby presmerovanie zásielok prebehlo bez komplikácií.

Naši advokáti pripravujú aj oficiálny výklad dnešného uznesenia vlády, v ktorom nájdete právnu obhajobu, prečo sa obmedzenia nevzťahujú na výdajné miesta Zásielkovne. Keďže je Zásielkovňa poštový podnik, tieto obmedzenia sa nevzťahujú ani na naše partnerské výdajné miesta – vaše prevádzky môžu byť naďalej otvorené za účelom výdaja zásielok.

Podaj zásielok teda ostáva bez obmedzení. V prípade zmien vás budeme bezodkladne informovať.

Ďakujeme, že ste v tom s nami.

Ste úžasní!

Vaša Zásielkovňa

Aktualizované dňa: 14.12.2020 o 19:57

Aktualizácia: Sprísnenie opatrení na Slovensku od 21.12.2020

 

Vážení partneri, 

situácia s pretrvávajúcim stavom pandémie COVID-19 priviedla našu vládu k tomu, že od 21.12.2020 bude obmedzený predaj v maloobchodných prevádzkach, okrem výnimiek, tak ako naposledy. Zároveň ale vláda nevydala presnejšie znenie pre avizovaný lockddown, ku ktorému zatiaľ nemáme bližšie informácie.

Ideme do toho spoločne
Uvedomujeme si, že maloobchodný predaj môže byť ohrozený. Bojujeme za vás, aby Vláda SR vyhovela požiadavkám, ktoré výrazné ovplyvnili aj maloobchodný predaj. Počas tohto víkendu sme prostredníctvom médií vyzvali Vládu SR k tomu, aby uľahčili maloobchodnému predaju, či predaju cez internet jeho fungovanie v týchto ekonomicky náročných časoch. Práve tak si môžete vykryť aspoň časť nákladov, spojených s prevádzkovaním vašej prevádzky.

Keďže to nemáte jednoduché ani vy, sme radi, že môžete ostať otvorení aspoň pre nás
Aj napriek tomu, že Vláda SR avizuje tvrdý lockdown od 21.12.2020, na účely spracovania zásielok budú môcť byť otvorené vaše prevádzky. Zásielkovňa je poštový podnik a vy ako jeho súčasť budete môcť by otvorení a vydávať zásielky od nás, pretože na poštové služby sa avizované obmedzenia nevzťahujú.

Keďže Vláda SR ešte stále nevydala oficiálne uznesenie o sprísnení opatrení musíme s jeho právnym výkladom počkať. Hneď ako Vláda SR uverejní oficiálne znenie, prinesieme vám jeho výklad, ktorý môžete použiť na výklade / dverách svojej prevádzky. Uznesenie by malo byť vydané v stredu (16.12.2020).

Potrebujeme vašu pomoc
V tomto období Zásielkovňa doručuje najmä darčeky. Preto je pre nás nesmierne dôležité, aby si každý jeden z nich našiel svoju cestu pod vianočný stromček. A keďže sa doručenie na výdajné miesta Zásielkovne teší čoraz väčšej obľube, potrebujeme vašu pomoc pri splnení tejto misie.

Ďakujeme vám, ste úžasní!

Vaša Zásielkovňa

Aktualizované dňa: 10.12.2020 o 16:00

Aktualizácia: Aktuálne informácie, doručujeme naďalej – sme v tom spolu!

Vážení partneri,

o dva týždne budeme v situácii, akú sme tento rok už spoločne zvládli. Od včerajšieho vyhlásenia vlády sme v intenzívnej komunikácii s krízovým štábom a MINDOP. Na základe našich získaných informácií, ktoré máme, očakávame, že po 21.12. to nebude mať žiadne dopady na našu sieť výdajných miest, keďže poštové podniky a poštové služby budú môcť byť naďalej otvorené, tak ako naposledy.

Tým, že od 21.12. bude zatvorený maloobchod, časť nákupov sa presunie na internet. Sme pripravení tuto ďalšiu výzvu zvládnuť len spolu s vami. December je mesiac, ktorý je pre nás najťažší v roku, keďže vydáme prostredníctvom vás najviac zásielok. Tento rok je veľmi náročný pre vás maloobchodníkov. Veríme, že aspoň spoluprácou so Zásielkovňou, avizovaný lockdown zvládnete lepšie a vykryjete si časť nákladov.

V tejto chvíli pre vás spolu s advokátskou kanceláriou SCHIN & MAJDÚCH legal pripravujeme právny výklad, ktorý hovorí o tom, že vaša prevádzka môže zostať otvorená za účelom výdaja/príjmu zásielok – poštových služieb, keďže aj vy ste súčasťou siete, ktorá tieto služby poskytuje na základe zmluvy. Tento dokument bude viazaný na najnovšie vládne nariadenia SR, ktoré budú oficiálne zverejnené dňa 14.12.2020. Dokument vám následne obratom zašleme a môžete ho použiť na dvere/výklad vašej prevádzky. V prípade akýchkoľvek dotazov neváhajte kontaktovať svojho obchodného zástupcu.

O zmenách, ktoré vyplynú z oficiálneho uznesenia vás budeme informovať prostredníctvom mailovej komunikácie a na našom blogu.

Sme nesmierne vďační, akú priazeň a trpezlivosť nám v týchto časoch preukazujete. Zvládli sme to predtým a zvládneme to aj teraz.

Ste úžasní!

Vaša Zásielkovňa

Aktualizované dňa: 23.10.2020 o 13:50

Aktualizácia: Výdaj zásielok v sieti Zásielkovňa funguje ďalej

Vážení partneri,

nadväzujeme na našu včerajšiu komunikáciu ohľadom nových nariadení Vlády SR. Od včera večera sme intenzívne komunikovali s Vládou SR, ústredným krízovým štábom a právnym oddelením, vďaka čomu vám prinášame aktuálne informácie, týkajúce sa nových nariadení.

Ako vyplýva zo včerajšieho oficiálneho uznesenia, Vláda SR udelila výnimku vychádzania za účelom cesty na poštu. Keďže sme vám chceli priniesť presné informácie, na základe našej komunikácie s Vládou SR bolo toto znenie ešte upresnené, a to nasledovne:

cestu v nevyhnutnom rozsahu za účelom kúpy novín alebo tlačovín, servisu telekomunikačných zariadení, cesty na poštu, do prevádzok poštových, bankových, poisťovacích služieb, čistiarne a práčovne, autoservisu, stanice technickej kontroly, kľúčovej služby a očnej optiky”.

To znamená, že výdajné miesta Zásielkovne môžu mať aj naďalej otvorené svoje prevádzky za účelom výdaja zásielok, a to aj v prípade, že im súčasné nariadenia obmedzili vykonávať maloobchodný predaj.

Vláda obchody nezatvára

Na základe rozhodnutia Vlády SR nie je povinné zatvárať vaše prevádzky. Predaj tovaru na vašej prevádzke môže naďalej pokračovať, jedinou podmienkou je, že zákazníci, ktorí nakupujú/využívajú služby na vašej prevádzke, by sa vám mali preukázať negatívnym testom na ochorenie COVID-19. Toto uznesenie platí len v prípade, že nariadenia nezakazujú prevádzkovanie vašej predajne.

Rozhodnutie Vlády SR nadobudne platnosť už od  24.10.2020 na celom území Slovenskej republiky.

Situáciu na Slovensku budeme neustále sledovať ďalej a v prípade akýchkoľvek zmien Vás budeme okamžite informovať. Radi by sme tiež upriamili pozornosť na náš BLOG, kde sme vytvorili sekcie, ktoré budeme pravidelne aktualizovať a prinášať informácie ohľadom pandémie COVID-19.

Ďakujeme všetkým partnerským výdajným miestam Zásielkovne, ktoré zostanú naďalej otvorené na výdaj zásielok! 

Zvládli sme to doteraz a zvládneme to aj ďalej! 

Vaša Zásielkovňa    

Aktualizované dňa: 22.10.2020 o 21:36

Výdaj zásielok v sieti Zásielkovňa zostáva neprerušený

Vážení partneri,
 
Vláda nám, žiaľ, nedala príliš veľa času na prípravu, ale sme digitálna firma, reagujeme okamžite a zvládneme to! Podľa aktuálne dostupných informácií sa sprísnené obmedzenia nevzťahujú na výdaj zásielok z internetových obchodov na vašich prevádzkach, a to aj tam, kde bol dočasne obmedzený maloobchodný predaj. Rovnakú informáciu posielame aj našim klientom a verejnosti. S e-shopmi sme v kontakte a toto vládne nariadenie nemá a nebude mať negatívny vplyv na objem a pravidelný tok zásielok na vaše výdajné miesta.
 

V tejto chvíli potrebujeme vedieť, či budete mať aj naďalej otvorené, obmedzíte svoju otváraciu dobu, alebo dočasne svoje výdajné miesto uzavriete. Prosím teda vyplňte obratom formulár, ktorý sme vám odoslali prostredníctvom e-mailu.

Situáciu neustále sledujeme a budeme Vás pravidelne informovať o prípadných zmenách. Na našom blogu sme opäť vytvorili sekcie, kde budeme neustále aktualizovať informácie, ktoré ohľadom COVID-19 získame.

Verte, že Vás v tom nenecháme, a tak ako na jar, urobíme maximum pre to, aby sme tok zásielok a prevádzku našej siete neprerušili a mohli vás tak maximálne podporiť v tejto dobe.
 
Akonáhle budeme mať nové informácie zo strany Vlády SR, budeme vás bezodkladne informovať.
Aktualizované dňa: 22.10.2020 o 11:36

Lockdown v Česku a možné sprísnenie opatrení na Slovensku

Vážení partneri, 

situácia s pretrvávajúcim stavom pandémie COVID-19 priviedla vládu ČR k tomu, aby nariadila sprísnenie bezpečnostných opatrení na území Českej republiky s platnosťou od 22.10.2020. 

Na Slovensku avizuje Vláda SR možný lockdown

Vláda SR vydá rozhodnutie týkajúce sa sprísnenia bezpečnostných opatrení zajtra 22.10.2020. V prípade, že dôjde k hromadnému uzatváraniu prevádzok, tak ako počas vypuknutia 1. vlny pandémie COVID-19, budú môcť byť vaše prevádzky aj naďalej otvorené na účely spracovania zásielok – Zásielkovňa disponuje licenciou na poštové služby, na ktoré sa toto rozhodnutie počas 1. vlny nevzťahovalo. Neustále monitorujeme vývoj situácie na Slovensku. O všetkých zmenách vás budeme informovať akonáhle to bude možné.

Pevne veríme, že Vláda SR neovplyvní chod vašich prevádzok. Zároveň vás chceme požiadať, aby sme boli k sebe maximálne ohľaduplní a dodržiavali tak aktuálne bezpečnostné opatrenia a nariadenia Vlády SR.

Vaša Zásielkovňa


Zdieľať:

Rubriky