Blog

Česká Zásilkovna otvorila nové depo a ďalšie v Ostrave presťahovala do väčších priestorov

18. 11. 2020, 8:22

Nové depo v Nehvizdach neďaleko Prahy

Česká Zásilkovna otvorila nové logistické centrum v obci Nehvizdy. Depo sa nachádza neďaleko Prahy smerom na Hradec Králové. Priemerná kapacita nového depa je 380 000 prepravených zásielok mesačne, v predvianočnej sezóne sa však môže navýšiť až na 600 000. Rozloha depa je 4 000 m2 a je vybavené modernými technológiami ako sú online čítačky alebo kamerové a bezpečnostné systémy. V novom logistickom centre bude pracovať 60 ľudí a v čase pred Vianocami až dvojnásobok.

Celkový počet dep Zásielkovne v Českej republike tak narástol na 14, avšak skupina Packeta (materská spoločnosť Zásielkovne) ich má po Európe v súčasnosti až 27:

  • 14 v Českej republike (Praha – Satalice, Praha – Ruzyně, Nehvizdy, Brno, Ostrava, Olomouc, Liberec, Březhrad, Soběslav, Pardubice, Plzeň, Teplice, Jihlava a Svitavy )
  • 7 na Slovensku (Bratislava, Žilina, Poprad, Trenčín, Sliač, Košice a Nitra)
  • 3 v Maďarsku (Budapešť, Debrecen a Szeged)
  • 3 v Rumunsku (Bukurešť, Oradea a Sibiu)

Výška investície do nových distribučných centier dosiahla v tomto roku viac ako 450 000 EUR. Hlavným cieľom navyšovania počtu logistických dep je najmä zvýšenie efektívnosti zvozov a rozvozov zásielok a zlepšenie servisu pre zákazníkov.

Distribučné centrum Nehvizdy v skratke:
  • Celková investícia: cca 4 milióny českých korún
  • Adresa: Okružná 781, 259 81 Nehvizdy
  • Veľkosť: 4000 m2 (pre zamestnancov 300 m2)
  • Kapacita: priemer denne 20 000 zásielok / v sezóne 40 000, mesačný prietok 380 000 zásielok / v sezóne 600 000
  • Technológia: online čítačky, zosilnený internet WiFi, moderný bezpečnostný a kamerový systém
  • Počet zamestnancov: 60, v sezóne až 120

„Skupina Packeta rastie každým rokom o 100 percent, v tomto roku očakávame rast dokonca viac ako 120 percent. Rýchly rast so sebou samozrejme nesie náročnosť na prevádzkové a personálne kapacity, vylepšovanie procesov a zvyšovanie kvality. V tomto roku Packeta prepraví okolo 42 miliónov zásielok. Už od začiatku roka plánujeme dostatok prevádzkových kapacít a bez nových dep sa tak už nezaobídeme. Vďaka celoplošnému pokrytiu sieťou dep dokážeme pružne reagovať na zvoz zásielok a vďaka skrátenej dojazdovej vzdialenosti tiež výrazne urýchliť ich doručenie. Pomáhajú nám tiež lepšie zvládnuť predvianočný vrchol celej sezóny, ktorý bude v tomto roku opäť rekordný. Obrat v segmente e-commerce by mal tento rok dosiahnuť až 200 miliárd českých korún s tým, že Zásielkovňa z tohto objemu prevezie tovar vo výške približne 50 miliárd českých korún. Tento rok pravdepodobne pred Vianocami prekonáme ďalšiu magickú hranicu našej desaťročnej histórie, a to 500 000 prepravených zásielok za jediný deň. To je číslo, ktoré bude mať z ostatných prepravcov len málokto“.

simona
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladateľka a spolumajiteľka Zásielkovne

Otváranie nových dep je súčasťou celoročnej prípravy Zásielkovne a celej skupiny Packeta na vrchol sezóny – predvianočné nákupy. Ani v tomto roku sme prípravy nepodcenili. Okrem iného sme tiež technologicky či personálne posilnili naše call centrá.

Skupina Packeta tak isto reaguje na súčasnú epidemiologickú situáciu. Všetci naši vodiči boli preškolení, sú vybavení rúškami a dezinfekčnými gélmi, pri doručovaní zásielok sa chránia, a zároveň rešpektujú preventívne opatrenia zákazníkov. Na všetkých pracoviskách dbáme o zvýšenú hygienu v podobe antibakteriálnych prostriedkov, edukačných nástenných oznámení a tiež denne meriame našim zamestnancom telesnú teplotu bezkontaktnými teplomermi. Pre podporenie kolektívnej imunity prebieha na všetkých depách naprieč Európou aj distribúcia vitamínových balíčkov pre všetkých zamestnancov Zásielkovne.

Na zvládnutie predvianočných nákupov pomáha Zásielkovni aj naša široká sieť výdajných miest. Koncom tohto roka ich iba na Slovensku budeme mať už okolo 1100 a celkovo za celú skupinu Packeta už viac ako 6000. V septembri Zásielkovňa spustila navyše bezdotykové sebestačné výdajné miesta Z-BOXy, napájané solárnym panelom a ovládané cez mobilnú aplikáciu.

Česká Zásilkovna a slovenská Zásielkovňa sú súčasťou skupiny Packeta. V minulom roku bol obrat skupiny 1,3 miliárd českých korún. Počet prepravených zásielok bol 19 miliónov. V tomto roku očakáva Packeta obrat vo výške 2,5 miliardy českých korún a 42 miliónov prepravených zásielok.

Depo v Ostrave na novej adrese

Vďaka veľkým objemom zásielok sťahujeme ostravské depo do nových – väčších priestorov. Nové depo, ktoré sa otvára už 18. 11. 2020, bude fungovať aj ako podacie a bude naďalej predstavovať kľúčový prepravný uzol pre distribúciu zásielok pre celý Moravsko-sliezsky kraj, Poľsko a ďalšie európske štáty.

Zvyšovanie počtu distribučných centier aj presuny do väčších priestorov sú pre udržanie kvality našich služieb nevyhnutné. Ostravské depo a jeho strategická poloha zaistí ďalšie zlepšovanie našich procesov a zvyšovanie maximálnej prepravnej kapacity, čo je pre nás najmä v tejto sezóne a situácii obzvlášť dôležité.

Adresa a otváracie hodiny nového depa

Nad Porubkou
708 00 Ostrava-Poruba

PO – PIA:    8:00-19:00

Pôvodné depo (na adrese Frýdecká 700/475) bolo otvorené do 16. 11. 2020. Zásielky môžete od dnes podávať len na novej adrese.
 
Poteší vás: V decembri bude ostravské depo otvorené tiež počas nediel 6., 13. a 20. decembra!

Zdieľať:

Rubriky