Blog

Povinnosť udávať hmotnosť zásielok od 1. 9. 2021

11. 8. 2021, 13:01

Vážení partneri,
 
blížiaca sa sezóna je každoročne pre e-commerce a logistiku najvyťaženejšia časť roka. Aj vďaka obrovským objemom zásielok doručených počas pandémie už vieme, aké kroky urobiť pre to, aby sme zvládali logistiku miliónov zásielok rýchlo a kvalitne. A jedným z nich je aj to, že budeme poznať údaje o zásielkach ešte pred tým, než nám ich odovzdáte do prepravy.
 
Na základe toho budeme od 1. septembra 2021 požadovať uvedenie váhy pri podávaní zásielok do nášho systému. Keďže nám záleží na kvalite doručovania a potrebujeme efektívne spracovať objem zásielok, údaj, ktorý popisuje váhu zásielky, je štandardne požadovaný na poli logistických spoločností a iných dopravcov.
 
Aký parameter máte uvádzať?
Potrebné je uvádzať hmotnosť zásielky v kilogramoch. Uvedenú hmotnosť odporúčame zadávať čo najpresnejšie. Uvedenie váhy sa vzťahuje vždy na každú zásielku samostatne. Pri uvedení nesprávnej hmotnosti, vám v prípade vyššej váhy budeme faktúrovať rozdiel s reálnou hmotnosťou zásielky.
 
Váhu je potrebné uvádzať v tvare –príklad: 2,669
Čo sa stane, ak neuvediete hmotnosť?
Váha / hmotnosť zásielky bude od 1.9.2021 povinný údaj v systéme. V prípade, že váhu zásielky nezadáte, zásielka ostane ako rozpracovaná a nebude možné ju podať. Zásielka bude odoslaná až po pripísaní presnej váhy.
 
Hromadný podaj, podaj cez API a i. od 1.9.2021
Rovnako ako pre manuálny podaj bude potrebné zadávať váhu zásielky pri akomkoľvek spôsobe. V prípade otázok, prosím, kontaktujte našu technickú podporu na e-mailovej adrese technicka.podpora@packeta.sk.
 
Ako nám pomôžu údaje o hmotnosti zásielky?
  1. Efektívnejšie naplánujeme rozdelenie zásielok do jednotlivých áut našich kuriérov.
  2. Vopred tak budeme môcť odhadnúť potrebné kapacity, čo sa týka áut aj vodičov, aby sme zabezpečili ich dostatok.
  3. Vašim zákazníkom doručíme zásielky rýchlo a efektívne.
V prípade ďalších otázok, prosím, kontaktujte svojho obchodného zástupcu.
 
Ďakujeme za spoluprácu,
Vaša Packeta

Zdieľať:

Rubriky