Blog

Ďalšie ocenenia na konte Zásielkovne

3. 12. 2020, 16:43

V logistických inováciách patríme medzi najlepších

Naša mobilná aplikácia Zásielkovňa a jej služba Medzi nami vyhrala 1. miesto v súťaži LOG-IN, ktorá je zameraná na ocenenie tých najlepších inovácií v rámci slovenského a českého logistického trhu v roku 2020.

Toto ocenenie vyhlasuje každoročne spoločnosť ATOZ Group v rôznych kategóriách a my sme uspeli v kategórii Technická a technologická inovácia roku. Veľmi sa tešíme tomuto významnému úspechu pre našu spoločnosť, pretože veríme, že je to ďalší dôležitý krok na našej ceste.

Som veľmi rád a zároveň hrdý, že sa nám podarilo získať toto ocenenie, aj keď som to tento rok nečakal. A to z toho dôvodu, že naša aplikácia Zásielkovňa a jej služba Medzi nami ešte len naberú na obrátkach. Naša vízia je poskytnúť pre každého jednoduchú a dostupnú komunikáciu so svetom. Budúci rok preto umožníme ľuďom s nami posielať nielen do Slovenska a Česka, ale takmer do celého sveta. A čo je dôležité, so Zásielkovňou nemusíte chodiť ďaleko. Budúci rok totiž plánujeme mať na Slovensku otvorených už vyše 1500 výdajných miest, tak ako ich poznáte, a tiež samoobslužné výdajné miesta Z-BOXy, vďaka ktorým si bude možné zásielky nielen vyzdvihnúť, ale čoskoro aj podať na odoslanie, a to 24 hodín 7 dní v týždni “, konštatuje Alexander Jančo, CEO Zásielkovne.

Touto výhrou totiž opäť len potvrdzujeme, že Zásielkovňa je inovatívna a dynamická spoločnosť, ktorá rastie neustále vpred a prispôsobuje sa aktuálnému trhu. Prostredníctvom našej aplikácie ponúkame koncovým zákazníkom čo najviac informácií o doručovaní ich zásielok z e-shopov, ale tiež jednoduché zasielanie zásielok vlastným príjemcom. Našim cieľom je predovšetkým poskytovať rýchlosť a spoľahlivosť doručovania spolu s efektívnym tokom informácií na všetky strany.

Aj kvôli tomu plánujeme ešte viac rozšíriť našu sieť výdajných miest, ktorá už teraz disponuje iba na Slovensku vyše 1100 pobočkami. Túto pomyselnú hranicu dostupnosti však posúvame stále ďalej, napríklad aj prostredníctvom sebestačných bezdotykových výdajných miest, tzv. Z-BOXov, ktoré majú tú výhodu, že sú absolútne bezpečné a k dispozícii nonstop. Ich ovládanie prebieha taktiež cez našu aplikáciu, ktorá sa pomocou Bluetooth automaticky spáruje so schránkou a otvorí box s danou zásielkou. Vďaka skvelej súhre našej aplikácie a širokej sieti výdajných miest tak ponúkame zákazníkom bezkonkurečný komfort a slobodu – dávame im priestor na výber obľúbenej prevádzky v ich blízkosti a šetríme tak nielen ich čas, ale aj peniaze.

Podľa prieskumu Nielsen Admosphere sme sa dokonca stali pri doručovaní tovaru na výdajné miesta, zakúpeného cez internet, obľúbenejšou voľbou ako všetky konkurenčné spoločnosti. A keďže je našou ambíciou stať sa absolútnym lídrom na trhu, náš plán je otvoriť dvojnásobne viac pobočiek, ako má napríklad súčasný líder – Slovenská pošta. Keď však budeme i naďalej rásť takýmto raketovým tempom, čoskoro sa z nás stane najširšia a najdostupnejšia sieť podacích a odberných miest na Slovensku, nehovoriac o ponúkanej flexibilite a časovej dostupnosti.

Zásilkovna získala titul Tech Leaders ČR

Česká Zásilkovna sa dostala medzi najrýchlejšie rastúce technologické firmy v strednej Európe v rámci 21. ročníka súťaže Deloitte Technology Fast 50 CE. Tento rok sa do súťaže prihlásilo až 108 českých firiem a spoločnosť Deloiite sa po prvýkrát rozhodla oceniť až 5 z nich v kategórii Tech Leaders. Máme veľkú radosť, že sa Zásilkovna v tomto prestížnom rebríčku, ktorý predstavuje lídrov vo svojom obore, umiestnila na úžasnom treťom mieste po boku značiek ako Rohlík.cz, Prusa Research, Footshop alebo Pilulka.

Vďaka tomu, že sa tento rok prihlásilo až 108 českých spoločností a ocenenie v rôznych kategóriách v stredoeurópskom regióne získalo až 66 z nich, bolo možné po prvýkrát zostaviť aj kompletnú „päťdesiatku“ českých technologických hviezd. V tomto rebríčku sa Zásilkovna s rastom o 448 % medzi rokmi 2016 až 2019 umiestnila na skvelom 22. mieste. Kompletný prehľad výsledkov nájdete tu.

Zásilkovna si odniesla aj Krištáľovú Lupu

November sa niesol v duchu ocenení. Okrem už spomínaných zvíťazila česká Zásilkovna prvýkrát aj v kategórii Internetové obchodovanie v rámci ankety Krištáľová Lupa 2020. Tá oceňuje najobľúbenejšie a najzaujímavejšie online projekty a služby. Tento rok prebehol už 15. ročník tejto najvýznamnejšej českej súťaže pre segment e-commerce a my ďakujeme verejnosti nielen za nomináciu, ale hlavne hlasy.

Do ankety môže totiž nominovať projekty a firmy široká verejnosť, ktorá zároveň svojimi hlasmi rozhoduje o tom, kto sa stane favoritom daných kategórií. V kategórii Internetové obchodovanie boli nominované spoločnosti ako sú Alza.cz, Heureka, CZC.cz, Rohlik.cz, GoOut, Mall alebo Pilulka. Ľudia svojím hlasovaním však rozhodli o tom, že na prvom stupienku tejto kategórie pre rok 2020 stojí Zásilkovna. Ďakujeme za každý jeden hlas, ktorý ste venovali Zásilkovni – veľmi si to vážime a urobíme maximum pre to, aby ste boli s našimi službami aj naďalej spokojní.

Cena českého internetu

Ocenenie bolo tento rok vzhľadom na situáciu odovzdávané cez internet prostredníctvom online streamu. Prehľad všetkých ocenených a výsledkovú listinu nájdete tu. Gratulujeme všetkým ďalším českým firmám a ešte raz ďakujeme za všetky hlasy.


Zdieľať:

Rubriky