Blog

Vianoce z krabičky

26. 11. 2020, 15:10

#GivingTuesday

Čochvíľa sú tu Vianoce – čas dobrých skutkov, preto sa aj Zásielkovňa rozhodla posielať radosť, a to rovno v krabičke!

Vianočné obdobie je plné symboliky, pokoja a radosti, ktoré väčšina z nás prežije v kruhu tých najbližších. Nie každý z nás má však príležitosť zažiť tieto chvíle rovnakým spôsobom. Práve preto sa Zásielkovňa rozhodla pomôcť tým, ktorých hlavným poslaním je pomáhať ďalej a spojila sa s neziskovou organizáciou Robme radosť n.o. Keďže sme sa zapojili do ich projektu Vianoce z krabičky, doručíme aspoň malý kúsok šťastia vo forme zásielky deťom, ktoré to potrebujú. Týmto láskavým skutkom dávame šancu dokázať všetkým, že nám spoločne záleží na krásnych Vianociach pre každého.

O čo vlastne ide?

Cieľ projektu

Cieľom projektu Vianoce z krabičky je obdarovanie detí z detských domovov, azylových centier alebo sociálne slabších rodín prostredníctvom darčekov od ľudí – teda nás všetkých.

Komu a čo môžete darovať?

Vašim štedrým balíkom môžete obdarovať deti vo veku od 1 do 18 rokov. Darčekom sa rovnako potešia dievčatá, ako aj chlapci.

„Naše deti“ sú vďačné za akýkoľvek darček pod stromček. Keďže je darček tajomstvom Štedrého dňa, ktorého obsah nepoznáme, darcovia sa snažia vždy vyhovieť vekovej kategórii a zároveň aj pohlaviu pre obdarované dieťa.

Do kedy je možné odosielať balíčky?

Vaše balíčky môžete odoslať okamžite. Aby sme ich však stihli doručiť včas, je potrebné balíčky odoslať cez Zásielkovňu najneskôr do 7.12.2020 na ktoromkoľvek z našich 1100 výdajných a podacích miest.

Ako to funguje?

1. Vyberte si centrum, kam chcete poslať balíček

Vyberte si jedno z 9 centier z tabuľky nižšie, v ktorom chcete obdarovať vami zvolené dieťa.

2. Vyberte si dieťa,
ktoré obdarujete

Po kliknutí na tlačidlo konkrétneho centra v dole uvedenom zozname, je potrebné si ešte vybrať dieťa, ktoré chcete obdarovať a následne potvrdiť rezerváciu darčeku – tento krok je veľmi dôležitý.

3. Pripravte a označte balíček

Balíček zabaľte najlepšie do baliaceho papiera a označte ho údajom, na základe ktorého ste si vybrali dieťa, ktoré idete obdarovať – tzn. vek a pohlavie dieťaťa.

4. Odošlite balíček
ZADARMO

Na odoslanie baIíčka si stačí iba stiahnuť našu aplikáciu Zásielkovňa. Inštrukcie ako postupovať v aplikácii a ako odoslať balíček nájdete dole na tejto stránke alebo v podrobnom manuáli.

Zoznam centier:

Tu nájdete zoznam centier, v ktorých môžete obdarovať (nie len jedno) dieťa. Informácie ako si vybrať dieťa, ktoré obdarujete a ako pre neho rezervujete darček, nájdete po kliknutí na konkrétne tlačidlo.

Ako odoslať zásielku zadarmo?

Cez Zásielkovňu to máte ZADARMO

Láskavosť musí plynúť od prvého okamihu aj u nás. Preto sme sa rozhodli, že každý z Vás, kto sa rozhodne obdarovať deti môže svoj darček odoslať cez Zásielkovňu úplne zadarmo.

Odosielajte cez mobilnú aplikáciu Zásielkovňa

Postup:

  1. Zásielku bezpečne zabaľte, aby nedošlo k poškodeniu – odporúčame vyplniť voľný priestor v balíčku materiálom, ktorý zabezpečí aby bol jeho obsah odolný pri manipulácii.
  2. Stiahnite si mobilnú aplikácii Zásielkovňa, ktorá je dostupná na Google Play (Android) alebo AppStore (iOS).
  3. Odošlite zásielku cez mobilnú aplikáciu. Po stiahnutí vyplňte údaje, kliknite na tlačidlo Vrátiť zásielku a zadajte jeden z uvedených Vratkových kódov – kódy pre bezplatné odosielanie do jednotlivých centier.
  4. Je potrebné zadať Vratkový kód prislúchajúci danému centru, ktorý ste zvolili pri výbere dieťaťa. Vratkový kód pre dané centrum nájdete po kliknutí na tlačidlo v zozname centier vyššie.
  5. Zabalenú zásielku doneste na jedno z viac ako 1100 výdajných a podacích miest Zásielkovne, ktoré Vám najviac vyhovuje. Ich zoznam nájdete tu.

Ďakujeme za dobrý skutok. Vaša zásielka šťastne dorazí do Vami zvoleného centra, aby spravila krajšie Vianoce a priniesla radosť nejedným detským očiam.

 


Zdieľať:

Rubriky