Blog

Packeta spustila spoluprácu s Vinted

11. 5. 2022, 12:00

Najväčšia Európska internetová platforma na predaj secondhandovej módy vstupuje na Slovensko. Slovenskí zákazníci môžu odteraz posielať a vyzdvihovať tovar nakúpený na Vinted na ktoromkoľvek výdajnom mieste Packety, ktorých má Slovensku aktuálne 1 500.

Kto a čo je Vinted?

Vinted je medzinárodná online platforma umožňujúca spotrebiteľom predaj oblečenia a doplnkov z druhej ruky. Za posledné roky rastie po celom svete obľuba obchodov s bazárovým oblečením. Tento boom je poháňaný ekonomickými krízami, koronakrízou ale tiež túžbou konať zodpovednejšie aj v oblasti módy. Trh re-commerce zaznamenal v posledných rokoch nárast vďaka tlaku spotrebiteľov s novým zameraním na udržateľnosť. Prekvapivým faktom je, že podľa najnovších ukazovateľov môže mať trh opätovného predaja do roku 2023 hodnotu 51 miliárd dolárov.

Práve na tejto vlne sa uchytila aj spoločnosť Vinted. Spoločnosť, ktorú založila v roku 2008 mladá dvojica z Litvy, má dnes hodnotu vyše miliardy dolárov. Aktuálne funguje na 15 trhoch po celom svete. Má viac ako tisíc zamestnancov a užívateľskú komunitu tvorí aktuálne viac ako 45 miliónov ľudí.

„Všetci naši predajcovia sú obyčajní ľudia. Asi 75 % zákazníkov Vinted nikdy v živote nekúpilo ani nepredalo oblečenie z druhej ruky, kým neprišli na našu platformu,“ uviedol generálny riaditeľ Thomas Plantenga.

Platforma Vinted je rovnako výhodná pre predávajúcich ako pre kupujúcich. Samotný predaj či nákup je jednoduchý a stálym zákazníkom prináša benefity v podobe rôznych bonusov či akciových ponúk. Vinted si účtuje províziu z predaja vo výške 5 % , uverejnenie inzerátov spoplatnené nie je.

„Vinted je ďalšia globálna e-commerce platforma, ktorá si nás vybrala ako partnera. Veľmi sa nám páči zameranie Vinted na oblasť udržateľnosti, pretože aj pre nás je to jedna z kľúčových oblastí, na ktorú sa momentálne zameriavame. Naše podnikanie sa snažíme postupne meniť a modernizovať tak, aby sme čo najmenej zaťažovali životné prostredie. V tomto roku pripravujeme v oblasti udržateľnosti celý rad nových projektov,“ hovorí Alexander Jančo, výkonný riaditeľ Packeta na Slovensku.

Ako to funguje?

Spolupráca medzi Packetou a Vinted funguje veľmi jednoducho. Keď si kupujúci na Vinted.sk vyberie doručenie pomocou Packety, obdrží následne predajca daného tovaru kód pre odoslanie zásielky a môže predávaný tovar odniesť na akékoľvek podacie miesto na Slovensku. Zásielka je následne doručovaná štandardným spôsobom a kupujúci sa môže tešiť na svoj tovar, ktorý získa v 98 % prípadoch do druhého dňa.

Kam ďalej?

Prečítajte si čo všetko by ste mali vedieť ak chcete predávať alebo kupovať na Vinted.sk


Zdieľať:

Rubriky