Blog

Poďme spolu podporiť Vianoce z krabičky aj tento rok

20. 11. 2023, 15:43

Vianoce sú za dverami a s nimi aj čas štedrosti a pomoci druhým. Sú tiež časom šťastia, aj keď pre mnohé deti v núdzi toto obdobie nebýva také radostné. Pod stromčekom si totiž žiadne prekvapenie nenájdu. Práve pre ne je tu úžasný projekt Vianoce z krabičky, do ktorého sa s nami môžete zapojiť aj vy! Aj tento rok organizuje nezisková organizácia Robme radosť zbierku darčekov deti v núdzi. Pridajte sa k nám a pomôžme spolu zažiť krásne Vianoce!

Cieľom projektu je obdarovať deti z detských domovov, azylových centier a sociálne slabších rodín darčekmi od ľudí z celého Slovenska. Vašim vianočným balíkom môžete obdarovať deti a mládež vo veku 0 až 25 rokov.

Dokedy je potrebné balíček odovzdať?​

Aby sme vaše balíčky stihli doručiť včas, je potrebné ich poslať cez Packetu najneskôr 4. 12. 2023. Darček stačí dobre zabaliť a odovzdať na ktoromkoľvek z našich viac ako 1300 výdajných a podacích miest.

Ako sa môžete do projektu zapojiť?

1. Vyberte si centrum, kam chcete poslať balíček

Vyberte si jedno z centier uvedených nižšie, v ktorom chcete obdarovať vami zvolené dieťa.

2. Zvoľte si dieťa, ktoré obdarujete darčekom

Po kliknutí na tlačidlo konkrétneho centra, je potrebné zvoliť si dieťa, ktoré chcete obdarovať a následne potvrdiť rezerváciu darčeka – tento krok je veľmi dôležitý.

3. Pripravte darček, vhodne ho zabaľte a správne označte

Darček vložte do krabice s vekom s možnosťou otvorenia tak, aby sa dal darček prípadne skontrolovať. Stačí, ak klasickú krabicu od topánok oblepíte baliacim papierom a zaviažete stuhou prípadne kúpite hotovú krabicu, do ktorej darček zabalíte. Na krabicu nezabudnite napísať komu je darček určený, tzn. uveďte pohlavie a vek dieťaťa, prípadne meno, ak je zverejnené.

4. Pošlite balíček s Packetou ZADARMO

Na odoslanie baIíčka si stačí stiahnuť našu mobilnú aplikáciu Packeta. Inštrukcie, ako v appke postupovať a ako poslať balíček, nájdete v spodnej časti článku alebo v podrobnom manuáli.

Ako vybrať ten správny darček?

Darček nemusí byť drahý, aby urobil radosť. Stačí, aby bol vybraný s láskou a myslel sa na to, čo dieťa naozaj poteší. Deti majú radosť z akejkoľvek maličkosti, ktorá je prispôsobená ich veku a záujmom. 

Ratolesť vo veku do 3 rokov sa poteší hračkám, ktoré podporujú ich rozvoj – napríklad plyšovým zvieratkám, stavebniciam alebo knižkám s riekankami. Staršie deti ocenia puzzle, spoločenské hry, knihy alebo kozmetiku. Je dobré myslieť na to, aby každý balíček obsahoval aspoň 3 – 4 predmety.

Darujte darček online

Radi by ste sa zapojili a potešili niektoré z detí, nemáte čas nakupovať a baliť darčeky? Darujte darček online! Na webe Vianoce z krabičky si zvolíte dieťa, ktoré by ste chceli obdarovať. Stačí, ak pošlete finančný príspevok na kúpu darčeka a nadácia Robme radosť ho obdaruje za vás. Darček bude vybraný podľa potrieb dieťaťa, pekne zabalený, na Vianoce odovzdaný.

Zoznam centier zapojených do projektu

V nižšie uvedenom odkaze nájdete zoznam zberných miest, na ktorých môžete svoj darček odovzdať osobne. Zároveň pod každým zberným miesto nájdete aj zoznam všetkých centier, v ktorých môžete obdarovať (nie len jedno) dieťa. Potrebné informácie (ako si vybrať dieťa na obdarovanie a ako pre neho rezervovať darček) nájdete po kliknutí na tlačidlo. 

Ako poslať zásielku zadarmo cez Packetu?

V Packete vieme, aké dôležité je prinášať radosť deťom, ktoré to v živote nemajú ľahké. Pomôcť chceme aj my. Preto každý z vás, kto sa rozhodne obdarovať deti v núdzi, môže svoj darček odoslať cez Packetu úplne zadarmo.

1. Zásielku bezpečne zabaľte

...aby nedošlo k poškodeniu. Odporúčame vyplniť voľný priestor v balíčku materiálom, ktorý zabezpečí, aby bol jeho obsah odolný pri manipulácií.

2. Stiahnite si mobilnú aplikácii Packeta

...ktorá je dostupná na Google Play (Android) aj v App Store (iOS). Viac o aplikácií nájdete tu.

3. Zadajte "vratkový" kód prislúchajúci danému centru

...po stiahnutí vyplňte údaje, kliknite na tlačidlo "Vrátiť zásielku" a zadajte jeden z uvedených "vratkových" kódov, ktoré ste zvolili pri výbere dieťaťa. Vratkový kód pre dané centrum nájdete po kliknutí na tlačidlo v zozname centier vyššie.

4. Zabalenú zásielku odneste na jedno z 1 300 výdajných a podacích miest

...ktoré Vám najviac vyhovuje. Celý zoznam nájdete tu.

Aj vďaka vám, ktorí sa rozhodnete podporiť túto dobrú vec, budú môcť deti v neľahkej situácii zažiť naozajstné čaro Vianoc. Vaše darčeky im prinesú nielen radosť, ale aj nádej na lepšiu budúcnosť. Pridajte sa k nám a rozvážajte radosť v krabičke!

Vaša zásielka šťastne dorazí do vami zvoleného centra, aby vyčarila krajšie Vianoce a rozžiarila šťastím nejedny detské očká.

ĎAKUJEME ❤️

 

Prečítajte si tiež...


Zdieľať:

Rubriky